Activiștii acuză Guvernul Dăncilă că, în ultimii 2 ani, a distrus toate progresele făcute


Ultimul update: Luni 08 Aprilie 2019 14:01
Data publicarii: Luni 08 Aprilie 2019 12:15
Categorie: Stiri actuale

Protest în faţa unui hotel din Braşov, unde se întâlnesc oficiali ai Uniunii Europene şi reprezentanţi ai ministerelor de Mediu din ţările membre, ca să discute despre biodiversitate şi protejarea naturii.

Membrii unui ONG au ţinut să le arate invitaţilor că, în România, ariile protejate sunt distruse sistematic. Nu li s-a permis însă accesul în hotel, aşa că au prezentat imaginile doveditoare în stradă, pe un ecran. Voluntarii susţin că reprezentanţii Guvernului vor să facă paradă cu lucruri bune, dar se feresc să vorbească despre adevăratul dezastru din păduri.

Activist” ”În faţă se vede un versant tăiat. Acum, în locul pădurii au rămas doar drumurile forestiere. Peste 400 de hectare de pădure au fost tăiate sistematic în ultimii ani, hoţii au luat lemn şi nimeni nu i-a luat la întrebări.

Imaginile au fost filmate recent în masivul Iezer- Păpuşa, la limita Munţilor Făgăraş, arie protejată sit Natura 2000. Este doar unul dintre filmele pe care activiştii Agent Green ar fi vrut să le prezinte celor 43 de delegaţi străini aflaţi la Braşov. Ei spun că, la Bruxelles, reprezentaţii Guvernului României nu prezintă realitatea din ţară.

Gabriel Păun, președintele Agent Green: ”Merg la Bruxelles şi la Strasbourg şi le spun că în România situaţia este sub control şi că nu se mai taie nimic ilegal. Realitatea este că în toate ariile protejate distrugerile nu au încetat niciodată, mă refer la tăierile ilegale de pădure, dimpotrivă, ele s-au înteţit.

Pentru că nu li s-a permis accesul în hotelul unde are loc întâlnirea oficială, activiştii Agent Green au expus probele în stradă şi au organizat şi un mic protest. Cunoscutul realizator TV Charlie Ottley, renumit pentru filmele de promovare a ţării noastre, a fost invitat să le vorbească oficialilor străini. Şi el este de părere că, în România, natura şi biodiversitatea sunt ameninţate.

Charlie Ottley: ”Important e ca oamenii să îşi exprime punctul de vedere, pentru că pădurile sunt ameninţate în această ţară, şi biodiversitatea e ameninţată.

Erika Stanciu, activist de mediu: ”Atitudinea statului român nu este corectă nici faţă de păduri, şi nici faţă de ariile protejate. Ceea ce s-a realizat până acum pentru conservarea naturii s-a distrus în ultimii doi ani. Şi puţinul care a fost făcut.

Activiştii de mediu au anunţat acum că vor da în judecată statul român pentru încălcarea legislaţiei Uniunii Europene privind exploatarea pădurilor.

VIDEO PROTVPLUS.RO