Accidente în lanț din cauza valului polar. Un șofer a rupt un stâlp și s-a electrocutat

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Valul polar care s-a abătut asupra României vineri a provocat haos în zona de sud-est.

Mai multe drumuri naţionale şi Autostrada Soarelui au fost închise din cauza viforului. Acolo unde nu s-au impus restricţii, au avut loc accidente. Maşinile au ieşit de pe şosele ori s-au tamponat în lanţ. Porturile maritime au fost închise, la fel şi cele de la Dunăre.

Pe şoseaua dintre Târgovişte şi Bucureşti, vântul turbat a răscolit zăpadă în timp ce asfaltul a îngheţat bocnă. Șapte oameni care mergeau cu un microbuz la muncă s-au speriat îngrozitor după ce maşina a derapat şi s-a răsturnat.

În cele din urmă, victimele au ajutate de jandarmi.
Rău a fost şi în Ialomiţa. Ca să evite neplăcerile, autorităţile din Buzău au închis traficul pe două drumuri naţionale. Şoferii au aşteptat resemnaţi, dar în siguranţă intervenţia utilajelor de deszăpezire.

Pe DN1, traficul a fost blocat pe un sens mai multe ore după ce la Băicoi a avut un accident în lanţ. Un autocamion cu remorca a derapat, iar o ambulanţă SMURD a oprit să vadă dacă sunt răniţi, moment în care alte patru autovehicule au lovit-o din spate.

În aceeazi zona, un autocar a derapat şi a rupt un stâlp de electricitate care a căzut peste vehicul. În timp ce verifica pagubele, şoferul a fost electrocutat şi ajuns la spital.

Şi litoralul a intat la amiază sub avertizare de vânt puternic - cu rafale care depsesc 70 de kilometri pe oră. La mal, valurile chiar şi de 3 metri s-au spart cu putere de faleza de la Cazino. Toate porturile maritime au fost închise.

Dunărea creşte periculos. La Sulina faleza a fost inundată, iar fluviul a depăşit cotele de atenţie.

Portul Bechet este închis. Maşinile mici nu mai pot traversa fluviul spre Bulgaria. Camioanele care trebuie să urce ori să coboare de pe feribot - merg 10 metri prin apă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO