Accidente în lanț din cauza zăpezii așternute în ultimele 2 zile

09-12-2020 17:23


Cele două zile de iarnă au pus la încercare priceperea şoferilor români, însă destui au picat testul şi şi-au distrus maşinile.

De altfel, spre dimineaţă din cauza poleiului poliţiştii au fost nevoiţi să închidă circulaţia cu totul pe anumite sectoare de drum. De joi, cu excepţia zonei de munte, se încălzeşte vremea.

Din cauza zăpezii de pe carosabil un TIR a derapat şi a rămas suspendat pe marginea unui podeţ. Din cauza accidentului, traficul pe Drumul Naţional 1A, în dreptul localităţii Cocani a fost paralizat preţ de mai bine de două ore. La faţa locului a fost aşteptat un utilaj de mare tonaj.

În București, un bărbat care n-a adaptat viteza a ajuns pe contrasens, într-o zonă intens circulată.

Pe o stradă din Ilfov poliţiştii i-au dirijat pe şoferi să circule alternativ pe un singur sens după ce un autobuz a rămas blocat în zăpadă.

Pe drumul european 85, între județele Buzău şi Ialomiţa, maşinile au aşteptat mai mult de două ore redeschiderea circulaţiei. Şoseaua era ca de sticlă pe o porţiune de 10 km. După ce au avut loc mai multe accidente, traficul a fost oprit pentru ca drumarii să împrăştie material antiderapant. Şoferii n-au primit prea bine vestea.

La ieşirile din Buzău poliţiştii au făcut filtre şi le-au recomandat oamenilor să folosească rute ocolitoare.

Peste noapte, în toată ţara drumarii au intervenit cu 650 de utilaje şi au împrăştiat 4000 de tone de material antiderapant pe şoselele importante. Iarna este însă abia la început.

Meteorologii au emis un cod galben de ninsori abundente şi viscol până vineri după-amiază în judeţele din Carpaţii Meridionali şi de Curbura. La peste 1400 de metri altitudine se va depune un strat consistent de zăpadă. Pe creste, vântul va atinge la rafală 100 de km pe oră, iar vizibilitatea va fi redusă. În restul ţării termometrele vor indica şi 10 grade Celsius, însă va ploua.


VIDEO PROTVPLUS.RO