Accidente cu morți și răniți, de Crăciun. Fostul ministru Daniel Chițoiu, rănit într-unul dintre ele

Ultima actualizare: 26-12-2019 20:51

Fostul ministru al Economiei Daniel Chițoiu a fost implicat într-un grav accident produs la Zamfirești, în Argeș.


Era singur în mașină, când s-a ciocnit frontal cu un alt autoturism. Deocamdată, polțiștii nu au stabilit cine este vinovat.

Un bărbat și o femeie au murit în urmă impactului. Din păcate, avem un bilanț sumbru de Crăciun. Câteva zeci de accidente rutiere grave s-au produs din Ajun și până astăzi. Sunt cel puțin 20 de morți.

Cum s-a petrecut accidentul în care a fost implicat Daniel Chițoiu

 

Fostul ministru Daniel Chițoiu mergea spre Pitești. Mașină lui s-a ciocnit frontal cu una care venea din sens opus, în care aflau un bărbat și două femei.

Ionuț Tunaru, ISU Argeș: „Colegii mei au găsit o persoană încarcerată, un bărbat de 82 de ani. Acesta a fost extras și pregat echipajului SMURD de terapie intensivă în stop cardio respirator. I s-au efectuat manevrele de resuscitare, însă, din păcate, nu a răspuns, a fost declarat decedat”.

Răniții au ajuns la spitalul județean Argeș.

Dr. Luminița Paul, UPU a Spitalului județean Argeș: „S-au prezentat trei victime, două femei cu politraumatisme, multiple fracturi stabile hemodinamic și un bărbat cu traumatism toraco ambominal”.

Una dintre pasagere a murit în sala de operație, iar Daniel Chițoiu a fost transferat la un spital din București.

Agent șef FLorin Popa, purtător de cuvânt al IPJ Argeș: „Vorbim de o pătrundere pe contrasens, însă pentru a stabili cu exactitate împrejurările și mecanismul acestuia, va fi nevoie de efectuarea unei expertize în cauză. Nu se poate stabili din primele măsurători cine a pătruns pe contrasens".

Alte victime, din cauza vitezei

 

 

Viteza a mai făcut azi două victime, tot pe DN 7, dar în județul Sibiu. O șoferiță a intrat și ea pe contrasens, unde a izbit o mașină care circulă regulamentar. Șoferul acesteia și pasagerul din dreapta au murit pe loc.

Agent-șef adjunct de poliție Elena Welter: „Din primele cercetări, e vorba de o neadaptare a vitezei pe un tronson de drum în curbă și pe un carosabil umed. Conducătoarea auto care a produs accidentul se afla în mașină cu alte două persoan, și circulau pe direcția Râmnicu Vâlcea - Sibiu".

Din cauza accidentelor, traficul s-a blocat, iar coloanele de mașini s-au întins pe zeci de kilometri.

Pe același drum și tot pe contrasens, alți doi tineri au fost implicați aseară într-un accident. O pasageră de 24 de ani a murit, iar șoferul este în stare gravă.

Peste 500 de șoferi au rămas de Crăciun fără permisul de conducere. Dintre aceștia, 171 pentru viteză și peste 60 pentru că s-au urcat băuți la volan.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO