Accident grav în Iași. Nouă persoane, rănite, după ce trei mașini s-au izbit pe șosea

30-09-2020 07:43


Nouă persoane, printre care doi minori, au trecut prin clipe de groază marți seară în Iași. Cele trei mașini în care se aflau s-au izbit violent pe șosea.

Unul dintre șoferi ar fi încercat să depășească o coloană de vehicule, în curbă, pe un carosabil umed, și a ajuns pe celălalt sens de mers, unde a lovit autoturismele care circulau regulamentar.

Șase oameni au suferit răni și au fost duși la spital.

Accidentul a avut loc marți seară în cartierul Bucium din Iași. Impactul a fost atât de puternic încât motorul uneia dintre mașini a fost proiectat în pădurea aflată la marginea drumului.

Georgică Onofreiasa, purtător de cuvânt al ISU Iaşi: „În cele trei autoturisme se aflau nouă ocupanți, doi minori de 16 ani și șapte adulți."

Vinovat de cele întâmplate ar fi unul dintre șoferii implicați, arată primele date. Într-o curbă ar fi încercat să depășească un autoturism.

Anca Vijiac, purtător de cuvânt al IPJ Iași: „Pe fondul neadaptării vitezei într-o curbă și a carosabilului umed, ar fi pătruns pe contrasens și ar fi acroșat două autoturisme. În urmă, evenimentului rutier au rezultat șase victime, respectiv doi dintre conducătorii auto și patru pasageri."

Cei șase răniți transportați la spital sunt în stare stabilă, spun doctorii. Celelalte trei persoane din vehicule nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Pagubele materiale sunt însemnate. Cele trei mașini au fost serios avariate.

Conducătorii auto au fost supuși probei cu etilotestul și nu consumaseră băuturi alcoolice.

VIDEO PROTVPLUS.RO