Accident grav în Brăila din cauza unui incendiu de vegetaţie. Un copil a fost rănit


Ultimul update: Marti 19 Martie 2019 09:55
Data publicarii: Luni 18 Martie 2019 21:41
Categorie: Stiri actuale

Un incendiu de vegetație scăpat de sub control a dus la producerea unui accident în lanț pe Drumul Național 21, în județul Brăila. Șase persoane, printre care o fetiță, au fost rănite după ce mașinile în care se aflau s-au lovit.

Un camion, un microbuz școlar și trei autoturisme s-au ciocnit - unele dintre ele frontal. Incendiul de vegetaţie a pornit de la marginea unui canal de irigaţii, iar perdeaua de fum a acoperit rapid sosea din cauza vântului puternic.

"Vai de mine, doi metri se vedea în faţă, atâta. În rest nu se vedea nimica decât fum. Mai rău ca ceaţa. Nu se putea. Când s-au lovit astea două, pe-ăla l-a aruncat tocmai acolo, şi s-a săltat în sus un metru şi ceva” spune un martor.

Poliţiştii încă încearcă să îşi dea sema de dinamica accidentului. În spate era şi un microbuz şcolar, în care se aflau doar câţiva profesori care nu au fost accidentaţi grav. În total şase persoane au ajuns, până acum, la Spitalul de Urgenţă din Brăila.

Dintr-o maşină condusă de un cetăţean italian au fost preluate de salvatori o femeie şi o fetiţă de şase ani. Amândouă au fost transportate la spital, în stare stabilă.

"Nu se mai vedea nimic din cauza fumului. Eu eram oprit aici și am văzut în față un camion mare care a trecut și a lovit cu remorca, se pare, o mașină. După aia au venit astea și m-au lovit și pe mine”, spune şoferul italian.

Poliţiştii spun că, în astfel de situaţii, este indicat să reduceţi viteză sau chiar să opriţi autoturismul pe partea dreaptă, până când vă asiguraţi că aveţi vizibilitate pentru a traversă în siguranţă zona respectivă.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO