A nins pe Valea Prahovei cu floricele de porumb si chipsuri. Un TIR a lovit un limitator de inaltime

07-07-2011 18:47

Dupa ce camionul a lovit un limitator de inaltime, marfa a zburat pe sosea peste masinile din spate. Nu e clar deocamdata cine va plati pagubele: soferul de TIR sau firma care a instalat limitatorul cu numai 24 de ore inainte.

Constructorul recunoaste ca dispozitivul pe care scria 4,3 metri avea de fapt cu 5 centimetri mai putin.

Soferii spun ca pungile cu floricele si chipsuri le-au lovit masinile si au pocnit ca la o sarbatoare. Se putea insa termina mult mai grav. O bucata de metal din TIR a sarit in autoturismul din spate
si i-a spart un geam lateral. Din fericire, ambii soferi au scapat nevatamati.

Limitatorul de inaltime, pe care este un indicator de 4 metri si 30 de centimetri, a fost montat cu o zi inainte de accident. Mai multi soferi de autocamioane spun ca, miercuri noaptea, abia au reusit sa treaca de el. Firma constructoare a masurat limitatorul de pe sensul in care s-a produs accidentul si, pana la urma, l-a dat jos.

Aparatul de masura arata clar ca acest limitator de inaltime este montat la 4,4 metri. Deci indicatorul de sus este corect. Acolo scrie doar 4,3 metri. In schimb, despre limitatorul de pe celalat sens, acum daramat, chiar constructorii au recunoscut ca era montat mai jos.

Limitatorul va fi montat la loc in urmatoarele zile, dupa ce va fi modificat. Masina si marfa erau asigurate. Politia a deschis o ancheta pentru a stabili cine este vinovat pentru accident si cine va suporta pagubele.

Tags: accidente,


VIDEO PROTVPLUS.RO