A murit actorul Marian Rădulescu. Trupul său va fi depus la Teatrul Excelsior


Ultimul update: Luni 08 Iulie 2019 14:19
Data publicarii: Luni 08 Iulie 2019 12:42
Categorie: Stiri actuale
marian radulescu

Actorul Marian Rădulescu a murit, trupul neînsufleţit urmând să fie depus la Teatrul Excelsior luni, între orele 13.00 - 15.00, potrivit unui comunicat de presă al acestei instituţii de cultură.

"Cu adâncă tristeţe anunţăm trecerea la cele veşnice a celui care a fost Marian Rădulescu, actor al Teatrului Excelsior. A plecat fulgerător dintre noi, lăsând în urmă nedumerire şi durere. A fost un actor devotat Teatrului Excelsior şi un coleg apropiat şi generos pentru întreaga echipă a teatrului. (...) Înmormântarea va avea loc marţi, 9 iulie, la Moreni. Teatrul Excelsior îşi exprimă profundul regret şi transmite condoleanţe familiei îndoliate", se arată în comunicatul citat.

 

„Ne sunt străine motivele care au dus la această tragedie. La Teatru, Marian a dat întotdeauna dovadă de un înalt profesionalism, fiind iubit și apreciat de colegi și de spectatori, deopotrivă. Marian a fost discret în legătură cu viața lui personală. Speculațiile care au apărut în urma decesului său nuanțează războaie din care Marian nu ar fi vrut să facă parte”, a mai transmis Teatrul. 

Marian Rădulescu (1978 - 2019) a făcut parte din trupa Teatrului Excelsior din anul 2001, când a absolvit Universitatea Hyperion, Facultatea de Arte (Actorie), la clasa profesorilor Ion Lucian şi Victor Radovici.

Împreună cu o parte dintre colegii săi, Marian Rădulescu şi-a urmat profesorii, formând un nucleu de tineri actori la Teatrul Excelsior, care s-a alăturat membrilor fondatori. În această perioadă au fost preluate pe scena Teatrului Excelsior spectacolele de absolvire ale acestei promoţii, majoritatea în regia lui Victor Radovici, spectacole în care a jucat şi Marian Rădulescu: "Cocoşelul neascultător" de Ion Lucian, "Fetiţa cu chibrituri", după H.C. Andersen, "Bădăranii" de Carlo Goldoni şi "O noapte furtunoasă" de I.L. Caragiale, menţionează sursa citată.

În următorii ani a făcut parte din distribuţia spectacolelor pentru copii - "Ninigra şi Aligru", după Nina Cassian, "Prostia omenească", după Ion Creangă, "Ora veselă cu tâlc" de Ciprian Cojenel.

În 2011, la inaugurarea noului sediu al Teatrului Excelsior, Marian Rădulescu a jucat în cele două spectacole pregătite pentru acest eveniment: "Vrăjitorul din Oz", după Lyman Frank Baum, şi "Snoave cu măşti" de Ion Lucian. În ultimele stagiuni a avut roluri importante atât în spectacolele pentru copii (Şobol din "Degeţica", după H.C. Andersen, Fratele mijlociu în "Prâslea cel Voinic şi merele de aur", după Petre Ispirescu), cât şi în spectacolele dedicate adolescenţilor (Călăul în "Umbre. Un studiu" de Georgiana Barcan şi Ilinca-Anamaria Prisăcariu, Ghiţă din "TimeAholics" de Bogdan Capşa, Geronte/Temnicer în "Iluzia comică" de Pierre Corneille).

marian radulescu Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO
angajat cfr
Un angajat CFR cu 29 de ani vechime, șef de tură, prezintă ce are în frigider. ”Asta este”
CFR, condiții improprii pentru călători și angajați. Unde au ajuns locomotivele noi
Sistemul care a adus liniștea într-o comună. Oamenii nu mai rămân fără recoltă
A suferit arsuri grave după ce i-a luat foc casa. Pompierii s-au luptat 5 ore cu flăcările
Ce se află în spatele exploziei de la Combinatul de Oțeluri Speciale din Târgoviște
Incendiu puternic, izbucnit în condiții suspecte, în Bistrița-Năsăud. Mărturiile vecinilor
Cornel Feruţă
Un român ar putea deveni directorul Agenţiei Internaţionale pentru Energia Atomică
Raport secret: Cele 6 baze militare din Europa unde SUA depozitează arme nucleare
Presa străină despre cum a fost primită Simona Halep de români
Ce au găsit procurorii DIICOT în beciul unui bărbat din Târgu Mureş. A fost arestat
Detalii din anchetă. Preotul acuzat de pornografie infantilă ar fi făcut mai multe victime
Analiză. Câți bani ar putea pierde cei cu pensii mai mari de 10.000 de lei