9 suspecti in cazul de frauda electorala din Bradu, alegerile locale 2012. Perchezitii la primar

Ultima actualizare: 25-05-2013 06:47

Noua persoane sunt suspectate in dosarul de frauda electorala la alegerile locale din 2012, localitatea argeseana Bradu.

Miercuri, in jurul orei 11.00, aveau loc perchezitii atat la sediul primariei, cat si la locuinta primarului PDL al comunei, Florin Fratica.

De asemenea, anchetatorii cautau indicii si la locuintele unor persoane din judetele Ilfov si Olt care in 2012 si-ar fi facut mutatii in comuna Bradu pentru a putea vota in aceasta localitate la alegerile din 10 iunie.

Purtatorul de cuvant al Politiei Arges, Madalina Balanescu, a declarat ca in acest caz sunt vizate noua persoane - patru din localitatea Bradu si cinci din Ilfov si Olt.

"Actiunea se desfasoara in cadrul a doua dosare penale, fiind vizate noua persoane, intre care patru din Arges, suspectate de savarsirea mai multor infractiuni precum abuz in serviciu contra intereselor publice, fals intelectual in legatura directa cu o fapta de coruptie, abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, mita electorala, fals intelectual si fals in inscrisuri sub semnatura privata. Persoanele vizate vor fi duse la audieri la sediul Parchetului Judecatoriei Pitesti", a afirmat purtatorul de cuvant al Politiei Arges, fara a putea preciza daca printre cei care vor fi dusi la audieri se va afla si primarul localitatii Bradu.

Primarul localitatii Bradu, Florin Fratica, a declarat - conform Mediafax, care citeaza B1 TV - ca acuzatiile care i se aduc sunt neintemeiate.

"Este vorba despre mai multe acuzatii de mita electorala, insa eu ma consider nevinovat. Tot ce am facut a fost sa premiez mai multe cupluri din comuna pentru ca au implinit 50 de ani de casnicie. Exista o hotarare in acest caz de la Consiliul Local. Problema a aparut deoarece Zilele comunei Bradu, cand noi facem aceste premieri, au coincis cu zilele alegerilor, iar contracandidatii mei au depus o plangere", a sustinut primarul.

Anchetatorii au descins, miercuri dimineata, la sediul primariei din localitatea argeseana Bradu, existand suspiciuni de frauda electorala la alegerile locale din iunie 2012.

Surse judiciare afirmau ca in acest dosar ar fi vizat si primarul localitatii, Florin Fratica, aflat la al doilea mandat, el fiind suspectat de abuz in serviciu, fals si uz de fals si acordarea de foloase necuvenite.

Potrivit surselor citate, primarul ar fi luat in spatiu, la locuinta sa, 22 de persoane din afara comunei, care astfel si-au facut carti de identitate in localitate, pentru a putea vota la alegerile locale. Numarul persoanelor aduse din afara localitatii, cu mutatie in comuna, ar fi de aproximativ 70.

La alegerile locale din 10 iunie 2012, Florin Fratica, candidat al Aliantei pentru Arges si Muscel (PDL si PNTCD) pentru cel de-al doilea mandat de primar in comuna Bradu, a obtinut 1912 voturi (53,79%), in timp ce contracandidatul sau de la USL a obtinut 1424 de voturi (40,06%).

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO