Decizie istorica pentru justitia din Romania. Un sofer care a omorat o femeie pe trecerea de pietoni, condamnat cu executare


Ultimul update: Duminica 05 Octombrie 2014 06:53
Data publicarii: Joi 02 Octombrie 2014 12:58
Categorie: Stiri actuale

Soferul din Constanta care la inceputul acestui an a omorat o femeie pe trecerea de pietoni, a ranit o tanara, apoi a fugit de la locul accidentului, a fost condamnat de magistrati la 9 ani de inchisoare cu executare.

In plus, trebuie sa plateasca daune de 135.000 euro, iar masina i-a fost confiscata.

Accidentul s-a petrecut in dimineata zilei de 1 ianuarie 2014, dupa ce tanarul a petrecut intr-un club din Constanta. In jurul orei 6.30, desi avea permisul suspendat, tanarul circula cu masina pe un bulevard, iar la un moment dat a lovit doua femei care traversau strada regulamentar.

Soferul nici nu a oprit macar sa vada in ce stare sunt victimele si a fugit. Si-a abandonat masina la cativa kilometri distanta pe un camp si a plecat acasa, de unde l-au ridicat politistii. Bause si a fost arestat imediat.

Victima de 59 de ani a murit pe loc, iar cealalta victima de 25 de ani a scapat cu viata.

Acum, a fost condamnat la noua ani de inchisoare pentru sapte infractiuni, plata a 135.000 euro ca daune morale, dar si confiscarea autoturismului pentru ca a fost implicat intr-o infractiune.

Tanara de 25 de ani, ranita in accidentul rutier, a avut nevoie si ea de cateva zile de ingrijiri medicale, iar acum va primi 15 mii de euro despagubiri. Si cei trei mostenitori ai femeii ucise vor fi despagubiti cu suma totala de 120 de mii de euro. Potrivit magistratilor, tanarul are la dispozitie zece zile pentru apel.

"Este una dintre cele mai mari pedepse cu inchisoarea care s-au aplicat pana in prezent, avand in vedere ca a condus de mai multe ori cu permisul suspendat si a fost o victima si inca o persoana vatamata, pe langa aceasta s-a sustras recoltarii de probe si a fugit", a spus vicepresedintele Judecatoriei Constanta, Alina Gabriela Jurbitea.

VIDEO PROTVPLUS.RO