55 de proiectile din al Doilea Razboi Mondial descoperite in curte de un barbat din Neamt. Masurile luate de autoritati

Ultima actualizare: 15-05-2015 07:14
proiectile Neamt

55 de proiectile de calibrul 75 de milimetri au fost descoperite, marti, in curtea unui barbat din localitatea Vanatori, judetul Neamt.

Pompierii militari nu au fost surprinsi de aceasta descoperite intrucat zona s-a aflat pe linia frontului in celui de-Al Doilea Razboi Mondial, potrivit Agerpres.

Descoperirea a fost facuta de un localnic care efectua lucrari de mutare a gardului gospodariei. Barbatul a gasit trei proiectile si, speriat, a anuntat imediat autoritatile la 112.

"Pe timpul cercetarii zonei, militarii au mai descoperit 52 de proiectile explozive de acelasi calibru 75 milimetri. Elementele de munitie au fost ridicate, in vederea depozitarii si, ulterior, a distrugerii in conditii de siguranta", a declarat sublocotenentul Andrei Grancea, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Neamt.

Specialistii ISU Neamt reamintesc tuturor celor care descopera elemente de munitie sa anunte acest lucru imediat la 112 si sa nu atinga munitia, pentru ca exista pericol de explozie.

Sursa foto: www.zch.ro

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO