500 de angajati ai TVR sunt in curtea institutiei si protesteaza impotriva concedierilor colective


Ultimul update: Sambata 03 Noiembrie 2012 08:40
Data publicarii: Luni 08 Octombrie 2012 10:54
Categorie: Stiri actuale
TVR

Aproximativ 500 de angajati ai SRTv s-au adunat luni, in jurul orei 10.00, in curtea institutiei si protesteaza fata de procesul de concediere colectiva din TVR, in urma caruia vor fi desfiintate 872 de posturi.

 

Reprezentantii Sindicatului pentru Unitatea Salariatilor TV din TVR - SPUS TV (sindicatul reprezentantiv din TVR, n.r.) au declarat pentru MEDIAFAX ca actiunea este spontana si a fost declansata in contextul in care, in noaptea de sambata spre duminica, administratia Societatii Romane de Televiziune (SRTv) a afisat pe site-ul intern al institutiei comisiile care ii vor evalua pe angajatii TVR in vederea aplicarii planului de restructurare.

"Protestam nu neaparat fata de aceste comisii, ci vizavi de modul in care a fost conceputa aceasta restructurare. Noi avem un proiect de restructurare, dar nu au tinut cont de el si nici de punctul nostru de vedere", au spus reprezentantii SPUS TV.

Acestia au precizat ca, in timpul negocierilor cu administratia TVR, reprezentantii sindicatului au cerut ca numarul posturilor care vor fi desfiintate in SRTv sa fie mai mic decat cifra aprobata prin Hotararea CA din 28 august, insa conducerea Televiziunii Romane a acceptat doar 55 de posturi in plus fata de schema organizationala initiala. In noua schema organizationala vor ramane 2.395 de locuri de munca, urmand sa fie desfiintate doar 872 de posturi, fata de cele 962 propuse initial.

"Noi am cerut 247 de posturi in plus, dar au decis sa mentina doar 55 de posturi in plus. Noi am cerut 247 de posturi in plus ca sa nu se produca ruptura in activitatea TVR, pentru ca nu suntem fabrica de nasturi sau suruburi, suntem o institutie de cultura", au spus reprezentantii SPUS TV.

In timpul protestului, angajatii TVR striga "Jos Saftoiu!" si "Jos Consiliul de Administratie!", la actiune participand numai salariatii din Bucuresti.

Totusi, reprezentantii SPUS TV au atras atentia ca, in momentul de fata, Consiliul de Administratie al TVR a fost desfiintat prin recenta hotarare a Curtii Constitutionale.
Pe parcursul activitatii sale, CA a stat tot timpul "sub sabia constitutionalitatii sau neconstitutionalitatii sale", au spus reprezentantii SPUS TV, intrebandu-se cum pot fi constitutionale hotararile luate de un CA declarat neconstitutional.

Potrivit reprezentantilor SPUS TV, a fost luata legatura si cu salariatii studiourilor teritoriale ale Televiziunii Romane in vederea demarari unor actiuni similare de protest.
Salariatii TVR intentioneaza sa protesteze, luni, pana in jurul orei 12.30. Ulterior, reprezentantii SPUS TV se vor intalni cu un avocat pentru a discuta eventualele actiuni pe care le pot declansa in instanta.

"Vom stabili si modul in care vom picheta administratia in continuare", au mai spus reprezentantii SPUS TV, precizand ca sindicatul este afiliat la Confederatia Sindicala "Meridian".

 

Sursa: Pro TV

Tags: tvr, proteste,

Saftoiu: Nu m-a sunat niciodata Traian Basescu de cand sunt la conducerea TVR
Priveghiul TVR Cultural: Zeci de persoane au aprins candele si au depus flori langa sediul TVR
TVR Cultural isi suspenda emisia incepand de sambata, 15 septembrie, de la ora 23.59
VIDEO PROTVPLUS.RO