2500 de motociclisti au defilat prin centrul Capitalei. "Una e sa te urci pe motor ca sa agati, alta e un stil de viata"

Dată publicare: 23-05-2015 19:56
Dată actualizare: 26-05-2015 07:06


Cel mai mare eveniment din Romania dedicat exclusiv celor care prefera vehicule pe doua roti s-a mandrit sambata cu o parada impresionanta care a numarat mii de motociclisti.

Acestia au strabatut centrul Bucurestiului de la Romexpo pana la Opera Nationala si inapoi, salutand trecatorii si soferii, care n-au avut de ales si le-au acordat prioritate de aceasta data. Nu de alta, dar politistii de la Rutiera erau, cu ochii pe ei.

Peste 2.500 de motociclisti au venit sa participe special la aceasta parada, din Romania si din strainatate, sa transmita tuturor mesajul lor: toleranta in trafic. Zgomotul motoarelor i-a facut pe multi sa isi scoata in graba telefoanele ca sa inregistreze momentul, iar altii s-au lasat patrunsi de energia emanata.

La fel ca in fiecare an, parada motoarelor s-a intins pe cativa kilometri. De exemplu, pe strada Vasile Parvan motociclistii aflati in coada coloanei s-au intersectat cu cei din primul rand, care trecusera deja prin fata Operei Nationale pe bulevardul Mihail Kogalniceanu, intorcandu-se apoi pe Splaiul Independentei.

Petrecerea motociclistilor continua si dupa parada din centrul Capitalei, la Romexpo, unde organizatorii le-au pregatit un concert de muzica rock cu Sue Paparude, Black Strings si Xandra.

Cosmin Anton -presedintele clubului Free Riders Bucuresti: „"In Romania sunt 96 de mii de motociclete inmatriculate. Vrem sa aratam ca avem aceleasi drepturi cu ceilalti. Legislatia rutiera adoptata anul trecut am salutat-o toti. Doar de la 24 de ani ai voie sa conduci mai mare de 500 de cm cubi. E vorba de puterea motocicletei si teribilism, de bagat mana in gaz e usor, de pus frana e mult mai greu."

Sincron Florin Moraru presedintele Black Helmets Romania: „Una e sa te urci pe motor doar de dragul de a agata o tipa si sa impresionezi soferii la semafor, alta e sa fie un stil de viata, sa simti ca traiesti pentru asta. Echipamentul de protectie e cel care te va tine in viata. E o vorba, mai bine transpirat decat rece”

Orice initiativa de a educa participantii la trafic este bine-venita spun autoritatile, insa atata timp cat mai exista si soferi si motociclisti care se considera regii soselelor, cineva trebuie sa ii pandeasca in trafic.


VIDEO PROTVPLUS.RO