Zeci de perchezitii in sediile OMNIASIG din Bucuresti si din tara. Neregulile gasite la politele pentru locuinte

14-05-2014 12:48


Zeci de perchezitii au vizat toate sediile OMNIASIG din Bucuresti si din tara. Politistii au cautat documente legate de politele de asigurare pentru locuinte, emise de companie in ultimele 10 luni.

 

Procurorii au inceput urmarirea penala pentru abuz in serviciu si fals, iar cei vizati ar fi in conducerea companiei.

In spatele ferestrelor sediului central al OMNIASIG, zeci de politisti verifica fila cu fila dosarele de asigurari ale clinetilor companiei. Sunt cautate fraude care ar fi fost produse de angajati, incepand din august anul trecut.

Pe langa sediul din Bucuresti, au fost verificate alte 48 de filiale din tara ale companiei, de unde anchetatorii au ridicat mii de documente.

OMNIASIG a anuntat ca: "Unicul obiect al actiunii de verificare este situatia politelor de asigurare de locuinte emise de compania noastra in a doua jumatate a anului 2013, respectiv in perioada de intrare in valabilitate a politelor PAD".

Ceea ce verifica anchetatorii este modul in care au fsot emise politele de asigurare de locuinte. Si anume daca banii au fost incasati de la clienti, dar asigurarea nu a fost operata in baza de date. Asa unii angajati se alegeau cu banii, iar oamenii ar fi ramas in realitate neasigurati. 

Ancheta parchetului general vizeaza conducerea OMNIASIG, dar si multi alti angajati. Procurorii au inceput urmarirea penala pentru abuz in serviciu si fals intelectual.

Cum autoritatile s-au sesizat din oficiu, ancheta se va extinde cel mai probabil asupra tututor tipurilor de asigurari. La actiune participa aproape 200 de politisti care fac verificari in toata tara.

In paralel, la OMNIASIG a fost declansata o ancheta interna, anunta compania, care precizeaza ca activitatea ei nu a fost afectata.

In urmatoarele zile, persoanele suspectate de frauda vor fi audiate.

VIDEO PROTVPLUS.RO