(P) Pregătirile pentru înmormântare, sfaturi de ajutor de la Rarox


Ultimul update: Joi 20 Februarie 2020 13:38
Data publicarii: Joi 20 Februarie 2020 13:26
Categorie: Advertoriale
advertorial

Organizarea procesului funerar presupune luarea unor decizii dificile, mereu prin raportare și la un buget prestabilit.

Este un eveniment a cărui planificare nu va face nimănui vreodată plăcere, însă reprezintă o necesitate astăzi. Reacțiile în cazuri de acestea pot fi dintre cele mai diverse. Cert este că organizarea presupune asumarea atenției, implicare, iar pentru asta mai potrivit este a solicita ajutor specializat.

Serviciile funerare cu care astăzi întâmpină publicul în nevoie firmele funerare sunt alegerea cea mai frecventă. Acestea vizează pachete care includ toate cele necesare pentru ca totul să decurgă corespunzător, cu toate că e de preferat ca și familia să cunoască pașii ce trebuie parcurși în acest sens.

Potrivit unei echipe specializate în prestarea de servicii funerare din capitală, Rarox, pregătirile de înmormântare trebuie să respecte un anumit demers, astfel ca ceremonia să fie întocmai cu planul.

Organizarea funerariilor

Fiecare cultură are propriile ritualuri după care desfășoară procesele funerare. Familia este cea care decide cum se va întâmpla tot, ce tradiții vor fi luate în ecuație și ce nu. Nimic nu e bătut în cuie, deci exprimarea preferințelor vizavi de asta echipei funerare este de preferat.

Să începem cu începutul. Momentul în care survine decesul este cel de maximă încercare. Cu ultimele puteri, va fi contactată firma de funerare, de preferat cea care oferă servicii și consultanță nonstop. E necesară declararea decesului, eliberarea certificatului de către un medic constatator, toaletarea și așa mai departe. În această primă fază va fi ales și sicriul potrivit, respectiv un pachet funerar care să corespundă cu nevoile. Cel dintâi va ține cont nu doar de prețuri, ci și de accesoriile cu care este echipat, de dimensiuni - trebuie să susțină greutatea trupului neînsuflețit.

Organizarea serilor de priveghere se va efectua în paralel cu celelalte aspecte de pus la punct, respectiv cele din ziua înmormântării. Obținerea actelor necesare pentru locul de veci, contactarea preotului și stabilirea unui program sunt primele de avut în vedere.

De asemenea o provocare este alegerea accesoriilor funerare, care trebuie să fie întocmai cu ritualul creștin, să includă toate cele necesare pentru a oficia slujba, începând de la colaci, prosoape și până la vin. Pachetele de împărțit celor care sunt alături în ziua înmormântării trebuie luate de asemenea în calcul, solicitate firmei funerare în numărul dorit.

În fiecare dintre pașii de urmat menționați, precum și în ceea ce privește manipularea sicriului, transportul funerar, etc., consilierea specialiștilor este indispensabilă.

De la început și până la încheierea procesului funerar, consilierea oferită familiei este cea care va asigura bunul mers al organizării. Pot apărea desigur și aspecte neprevăzute, însă atunci când colaborarea se realizează cu o firmă funerară experimentată, aceasta va identifica rezolvările optime pentru fiecare caz în parte.

De asemenea tot ce ține de obținerea ajutorului de înmormântare, de acoperirea pachetului funerar cu cuponul de pensie și alte astfel de aspecte trebuie să facă parte din portofoliul agenției funerare contactate. Astfel de evenimente sunt dificil de depășit, însă cu ajutorul potrivit totul poate decurge fără a exista nimic care să intensifice durerea pierderii.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO