(P) Lucruri de ținut cont când deschizi un mini-market

mini market

Deschiderea unui mini-market este o opțiune bună dacă îți dorești să începi o afacere în cartierul în care locuiești.

 

Această alternativă este interesantă deoarece implică costuri destul de reduse pentru deschiderea și întreținerea afacerii și îți oferă posibilitatea de a începe să faci profit. Cu toate acestea, investiția necesită o atenție deosebită. Din acest motiv, ne-am propus în acest articol să-ți spunem ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți pentru ca afacerea ta să fie una de succes.

Ce trebuie să iei în considerare atunci când vrei să deschizi un mini-market

Înainte de a deschide un mini-market, ca antreprenor trebuie să iei în considerare anumite condiții esențiale pentru succesul acestui tip de proiect.

Citește și
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Locație

Locația este unul dintre cele mai importante aspecte atunci când te gândești la deschiderea unui mini-market. Datorită propriilor caracteristici care îl deosebesc de lanțurile mari de supermarketuri, trebuie să faci un studiu detaliat despre regiunea aleasă. Trebuie să știi dacă va exista suficient public în acel loc și dacă locul este sigur pentru clienții tăi și pentru tine.

De asemenea, trebuie să te gândești la vizibilitate, atât pentru unitate, cât și pentru produse. Ia în considerare fluxul de persoane din regiunea în care intenționezi să deschizi afacerea. Un sfat bun este să deschizi mini-market-ul în apropierea companiilor, deoarece mulți muncitori preferă să facă cumpărături de la mini-market, în loc să plece de la muncă pentru a merge la un supermarket.

Plan de afaceri

În plus față de locație, trebuie să efectuezi și alte studii pentru planul tău de afaceri. Studiază concurența și vezi dacă există alte mini-market-uri în apropierea locului în care intenționezi să îl deschizi. Dacă există, gândește-te ce produse diferite ai putea oferi publicului tău și cum să îți câștigi clienții.

Autorizație

Autorizația variază, în general, în funcție de locația unității. Este indicat să ceri consultanță juridică, deoarece există o serie de cerințe și reguli pe care trebuie să le respecți și acestea diferă în funcție de natura produselor pe care le vei vinde.

Merită să-ți deschizi un mini-market?

În general, răspunsul este da. Principalele sale avantaje sunt spațiul redus necesar pentru a deschide un mini-market, stocurile reduse necesare pentru a dezvolta afacerea și reaprovizionarea rapidă cu produse.

În plus, există un avantaj cultural în favoarea mini-market-urilor în fața lanțurilor mari de supermarketuri. Aceste lanțuri (în general multinaționale) nu țin cont de aspectele specifice populației locale atunci când își înființează unitățile. Unitățile din cartier se pot ocupa mai ușor de acest aspect.

Cu toate acestea, nu se poate spune că mini-market-ul este automat o afacere bună. Pentru a avea succes, trebuie să respecți cu atenție aspectele menționate, luând în considerare planul de afaceri, localizarea și cererea consumatorilor.

Produse perisabile

Printre grija principală pe care trebuie să o aibă proprietarul mini-market-ului este perioada de expirare a produselor. Fiind un magazin mai mic, nu va exista un flux prea mare de clienți, unele produse perisabile vor expira pe rafturi. Acordă atenție acestui lucru și elimină-le întotdeauna de pe rafturi înainte de termenul limită.

Organizarea mini-market-ului

Dacă dorești să-ți deschizi un magazin trebuie să iei în calcul faptul că trebuie să-l organizezi într-un cât mai eficient cu putință pentru ca afacerea să fie una de succes. O bună organizare presupune folosirea spațiului de care dispui cât mai bine posibil.

Dacă îți dorești să-ți transformi spațiul comercial într-un spațiu organizat, perfect pentru eficientizarea modului de lucru al angajaților, cât și îmbunătățirea experienței clienților în alegerea produselor tale, trebuie să alegi rafturi de cea mai bună calitate.

Cu siguranță știi că rafturile sunt unele dintre cele mai importante elemente dintr-un magazin, întrucât cu ajutorul lor mărfurile se pot organiza astfel încât să atragă atenția celor care intră în magazin. Din acest motiv, este foarte important să acorzi o atenție deosebită amenajării magazinului cu ajutorul rafturilor.

O foarte bună alegere în acest sens sunt rafturile metalice pentru magazine. Intră pe Rafturionline.ro pentru a achiziționa rafturi de cea mai bună calitate, la prețuri fără concurență.

Astfel vei reuși să îți amenajezi cum se cuvine mini-market-ul și să-l faci să se dezvolte prin atragerea clienților datorită produselor oferite și aspectului plăcut al magazinului.

Mini-market-ul poate fi o opțiune bună afaceri atunci când înțelegi de ce anume să ții cont când deschizi un astfel de magazin. Succes!

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) UniCredit Bank lansează platforma onemarkets Fund. Noi oportunități de investiții pentru români
(P) UniCredit Bank lansează platforma onemarkets Fund. Noi oportunități de investiții pentru români

UniCredit Bank lansează platforma onemarkets Fund, aducând noi oportunități de investiții pentru piața românească, prin lansarea a 14 noi fonduri mutuale.

Opt cursuri și workshop-uri intensive și peste 20 de speakeri internaționali și români la GPeC SUMMIT 20-21 mai 2024
Opt cursuri și workshop-uri intensive și peste 20 de speakeri internaționali și români la GPeC SUMMIT 20-21 mai 2024

PRO TV și VOYO sunt parteneri media principali ai GpeC. Aflat la a 19-a ediție anuală, GPeC SUMMIT este considerat cel mai important eveniment de E-Commerce și Digital Marketing din CEE și se va desfășura în București pe 20-21 Mai.

(P) Altex adaugă în rețeaua sa, de peste o sută treizeci de magazine, un nou magazin în Timișoara
(P) Altex adaugă în rețeaua sa, de peste o sută treizeci de magazine, un nou magazin în Timișoara

Altex adaugă în rețeaua sa, de peste o sută treizeci de magazine, un nou magazin în Timișoara.

Recomandări
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității

Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din iunie 1990.

Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă
Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă

Fostul ministru social-democrat al Sănătății Sorina Pintea, a fost condamnată, vineri, de Tribunalul Cluj, la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru luare de mită în formă continuată. Decizia instanței nu este definitivă.