(P) Avantajele unei mașini de spălat semiautomate

Ultima actualizare: 19-01-2022 14:36
(P) Avantajele unei mașini de spălat semiautomate

Timp de mii de ani, oamenii și-au spălat rufele la râu, lovindu-le de pietre.

Din fericire, trăim într-o eră în care ne ia câteva minute să aruncăm hainele murdare într-o mașină de spălat, să alegem programul de spălare și să o pornim. Ceea ce înainte de inventarea mașinilor de spălat ne-ar fi luat ore întreg, acum ne solicită timp de câteva minute. Evident, e și rolul detergentului, dar mașina de spălat este cea care face „minuni”. Un tip de mașină de spălat rufe de care probabil nu mulți au auzit este mașina de spălat semiautomatică. Aceste tipuri de mașini de spălat sunt concepute pentru spații mici și pentru zone în care nu există infrastructură pentru apă curentă și sunt foarte populare în unele țări asiatice sau africane.

Masina de spalat Beko pe Emag vezi toate ofertele Mașina de spălat complet automată necesită doar să vă puneți hainele și să vi le returnează, la finalul ciclului de spălare, curate și uscate (dacă mașina dispune și de un uscător). O mașină semiautomată, pe de altă parte, necesită control uman și supraveghere a procesului de adăugare și scurgere a apei. În afară de asta, principiul de bază este același: hainele sunt rotite de un rotor cu palete în apă și detergent până când acestea sunt curate, apoi se întorc până când sunt parțial uscate. Majoritatea, dacă nu toate, mașinile semiautomate au încărcare verticală, ceea ce înseamnă că introduci rufele prin partea de sus a mașinii.

Mașinile de spălat cu încărcare superioară folosesc un agitator, care se află în centrul cuvei și este conceput pentru a învârti hainele în și afară din apă. La unele mașini semiautomate, există două cuve, una pentru spălat rufele și alta pentru centrifugare și uscare.

Pentru a porni o încărcătură de rufe folosind o mașină de spalat semiautomata, primul pas este să adăugați rufe și detergent. Apoi, folosind un robinet sau un furtun, adăugați o cantitate suficientă de apă la temperatura dorită pentru a umple rezervorul de spălare. Agitatorul, aflat în centrul cuvei de spălat, se rotește aproximativ 3/4 din timp într-un sens, apoi face același lucru în direcția opusă.

Odată ce ciclul de spălare s-a încheiat, trebuie să scurgeți manual apa din cuva de spălare. Următorul pas este să adăugați apă curată pentru clătire, până la nivelul corect de apă specificat pentru mașina dvs. de spălat.

Ciclul de centrifugare-uscare al unei mașini de spălat semiautomate folosește forța centrifugă, presiunea generată atunci când tamburul de spălat sau coșul interior se rotește, pentru a stoarce excesul de apă din haine. Ciclul de uscare prin centrifugare la o viteză foarte mare de până la câteva sute de rotații pe minut (RPM), storcând cât mai multă apă din haine. La mașinile de spălat semiautomate cu două cuve, va trebui să mutați rufele din cuva de spălat în cuva de uscare înainte de a începe centrifugarea uscată. Când ciclul de uscare este complet, întindeți rufele pentru a termina uscarea.

Avantajele mașinilor de spălat semiautomate

- Printre avantajele unei mașini de spălat semiautomate este că, spre deosebire de majoritatea mașinilor de spălat automate, majoritatea componentelor sunt din plastic, astfel încât să nu ruginească. Asta face întreg ansamblul - mașina de spălat cu totul - să fie mult mai ușor, deci mai simplu de manipulat și mutat prin casă, în funcție de nevoi.

- Totodată, nefiind racordată la sursă de apă și la canalizare, precum o mașină de spălat automată, nu trebuie să ocupe un loc anume în locuință, deci poate fi mutată ușor atunci când aveți nevoie de spațiu suplimentar.

- Ciclul de centrifugare înseamnă că hainele dumneavoastră se usucă mult mai repede decât dacă ar fi agățate să se usuce pe sârmă, iar mișcarea agitatorului a ciclurilor de spălare și clătire lasă hainele mult mai curate decât spălarea manuală.

- Acest tip de mașină de spălat este ideală în special pentru apartamentele fără electrocasnice încorporate, sau pentru orice loc în care este dificil sau imposibil să se monteze o mașină de spălat complet automată atât din surse de apă caldă, cât și de apă rece.

- Spre deosebire de mașinile de spălat automate, cele semiautomate aduc o economie atât la curentul electric consumat, cât și la apă, dat fiind că dvs. controlați în orice moment cantitatea de apă folosită.

- Mașina de spălat rufe semiautomată poate fi oprită în orice moment al ciclului de spălare, pentru a mai adăuga sau a scoate rufe din interior.

- Sunt ideale pentru vacanțe la munte, în cabane în care nu există conexiune permanentă la apă curentă sau în rulote de camping, totodată sunt potrivite la țară, în sate izolate sau în care apa curentă nu se găsește la robinet.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO