(P) Anvelopa ContiWinterContact TS 850, considerata exemplara de expertii germani

28-11-2014 16:55


Anvelopa ContiWinterContact TS 850

Iarna bate la usa, iar masinile trebuie echipate corespunzator. Pentru a vedea care anvelope sunt cele mai fiabile pe timp de iarna, expertii de la AutoBild au testat 50 de modele de anvelope de iarna.

Verdictul a fost clar: ContiWinterContact TS 850 este “exemplar”.

Editorii de la AutoBild au testat 50 de modele de anvelope dimensiunea 225/50 R 17, insa numai 34 dintre acestea au trecut in a doua etapa a testarii din cauza unor distante de franare nepermis de mari pe carosabil umed sau pe zapada.

Expertul AutoBild descrie anvelopa ContiWinterContact TS 850 ca “Un adevarat specialist al iernii ce detine caracteristici de manevrabilitate de exceptie pe carosabil umed, rezerve de siguranta impresionante la acvaplanare, distante de franare scurte pe carosabil inzapezit sau umed, performanta superioara de kilometraj si toate la un pret corect”.

Printre cei 16 finalisti cu performante bune s-au aflat si anvelopele Semperit Speed-Grip 2, Uniroyal MS plus 77 si Barum Polaris 3, produse aflate de asemenea in portofoliul Continental.

30 dintre anvelopele testate la franarea pe carosabil ud de la 80 la 0 km/h au avut distante de oprire de peste 40,5 metri, in timp ce Continental ContiWinterContact TS 850 a reusit sa ajunga la 36,1 metri. Cel mai slab rezultat obtinut a fost de 52,7 metri, ceea ce inseamna cu mai mult de 3 masini mai departe.

In Romania, anvelopele de iarna sunt obligatorii atunci cand se circula pe drumuri publice acoperite cu zapada, gheata sau polei. Anvelopele de iarna de calitate sunt marcate atat cu semnul M+S (pentru noroi si zapada), cat si simbolul fulgului de zapada, cu care producatorii de anvelope pot marca numai acele produse care au trecut testele de performanta elocvente.

Sursa: Pro TV

Tags: anvelope,

VIDEO PROTVPLUS.RO