Oklahoma, lovita din nou de tornade: 5 persoane au decedat, printre ele o mama si un copil

Ultima actualizare: 04-06-2013 00:08
oklahoma

Cel putin cinci persoane au fost ucise dupa ce mai multe tornade au afectat vineri statul american Oklahoma, informeaza CNN.

Tornadele au lovit din nou suburbia Moore, situata la periferia orasului Oklahoma, o zona afectata de fenomene meteo similare si in urma cu 11 zile, cand au murit 24 de oameni.

Vineri seara, o mama si copilul acesteia au fost surprinsi de o tornada in timp ce se deplasau cu masina pe autostrada, murind pe loc.

Meteorologii americani au avertizat ca tornadele se vor indrepta sambata spre statele Illinois si Missouri, unde autoritatile au decretat deja starea de urgenta.

Aeroportul din Oklahoma City a fost inchis afectand peste 50.000 de oameni. Vantul a batut cu peste 160 de km/ h, motiv pentru care numeroase masini si camioane au fost rasturnate pe autostrazile din regiune.

In Sud-Vestul orasului Oklahoma City, ploile puternice au dus la inundarea unor sate, iar oamenii prinsi pe drum de furtuna s-au urcat pe masini pentru a scapa de apa.

In urma cu o 11 zile, tornada care a lovit o parte din aceasta periferie a Oklahoma City, in sudul Statelor Unite, a distrus total sau partial 1.200 de case. Senatul din Oklahoma a votat alocarea a 45 de milioane de dolari ca ajutor. Dar costurile pagubelor ar putea atinge doua miliarde de dolari.

 Sursa foto: Twitter

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO