"The Hurt Locker", nominalizat la Oscar 2010, difuzat duminica, la ProTV!

The Hurt Locker

ProTV difuzeaza, duminica, de la ora 22.30, lungmetrajul "The Hurt Locker", in regia lui Kathryn Bigelow, nominalizat la noua categorii la premiile Oscar, printre care "cel mai bun film" si "cel mai bun regizor".

 

Pe langa nominalizariile la premiile Oscar, palmaresul filmului regizat de Kathryn Bigelow mai cuprinde sase premii BAFTA deja castigate, alaturi de alte doua nominalizari la aceleasi premii prestigioase si doua nominalizari la Globul de Aur.

"The Hurt Locker - Echipa de foc", difuzat in premiera de ProTV, are, pana in prezent, 67 de premii obtinute si alte 42 de nominalizari.

Filmarile pentru lungmetraj au avut loc in Iordania si, desi era stabilit ca o parte din ele sa fie in Kuwait, intr-o baza militara a Statelor Unite ale Americii, accesul echipei de filmare a fost interzis in cele din urma. Tocmai din cauza tarii in care a fost turnata, productia a intampinat ceva probleme pentru ca cei din echipa nu s-au aratat deloc entuziasmati de faptul ca urmau sa filmeze in Orientul Mijlociu.

Citește și
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Pana si actorul principal, Jeremy Renner, atunci cand a fost intrebat despre experienta din Iordania, a recunoscut ca initial nu a simtit nici urma de incantare. "Eram foarte speriat, asta-i adevarul. Eram un american ignorant, care nu stia prea multe despre cultura islamica sau despre Orientul Mijlociu", a declarat acesta.

Odata ajunsi in Iordania, prima saptamana de filmari s-a dovedit a fi crunta din cauza unui necrutator val de caldura, iar unul dintre operatorii de imagine chiar s-a imbolnavit de o forma de hipertermie. In ciuda caldurilor de nesuportat, Jeremy Renner a purtat un costum identic cu cel al genistilor, fara sa apeleze la o dublura. "Costumul era atat de masiv incat simteam ca intreg trupul si sufletul mi-erau sfaramate sub greutatea lui. Ori de cate ori il dadeam jos, simteam ca plonjez intr-o piscina", a mai marturisit el.

De-a lungul filmarilor, productia a avut parte de momente critice. Un autocar plin cu refugiati irakieni, angajati pentru figuratie, s-a rasturnat in timp ce se indrepta spre platouri. Din fericire, nimeni nu a fost grav ranit. Cei mai multi au tras doar o spaima pe cinste si s-au ales cu cateva zgarieturi, iar o singura persoana a avut nasul rupt. Ghinionul nu l-a ocolit nici pe Jeremy Renner, care a calcat gresit in timp ce cobora niste scari cu un copil in brate, iar productia a fost oprita pentru cateva saptamani, atat cat a fost nevoie ca glezna lui sa se vindece.

Cum o parte din timpul petrecut de intreaga echipa in Iordania a coincis cu perioada Ramadanului, in semn de respect pentru traditiile locale, cei care nu erau musulmani nu au mancat in fata celor care tineau post. Ei au luat masa in corturi si in incaperi special amenajate, ale caror ferestre erau acoperite.

Kathryn Bigelow a devenit, recent, prima femeie care a castigat premiul oferit de Sindicatul regizorilor americani (Directors Guild of America) si a primit peste 12 premii importante pentru regie, pentru filmul "The Hurt Locker".

Bigelow este considerata unul dintre regizorii favoriti la premiile Oscar, ce vor fi decernate pe 7 martie, face parte din echipa de producatori a filmului, distinsa de Sindicatul producatorilor americani (Producers Guild of America, PGA), iar pelicula ei a fost nominalizata si la premiul Oscar, la categoria "cel mai bun film".

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
Citește și...
The Hurt Locker i-a luat fata lui Avatar! A fost marele castigator la BAFTA
The Hurt Locker i-a luat fata lui Avatar! A fost marele castigator la BAFTA

Surpriza la cele mai importante premii ale industriei cinematografice britanice. Marele castigator al serii a fost nu "Avatar", ci "drama "The Hurt Locker", pe care o veti vedea in curind si la ProTV.

Recomandări
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare
Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare

Este alertă în Slănic Prahova, după ce o stradă din centrul orașului a început să se surpe. Zeci de oameni din blocurile din apropiere au fost evacuați, iar circulația în zonă este oprită.

STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră
STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră

Un instructor de yoga din București, considerat discipol al lui Gregorian Bivolaru, este acuzat fapte grave.