"Romanii au talent", cel mai urmarit show de divertisment din 2004 incoace

×
Codul embed a fost copiat

Seara de vineri, cand a debutat multasteptatul show "Romanii au talent" a fost la ProTv una plina de recorduri absolute. Cifrele de audienta au plasat emisiunea in topul celor mai urmarite emisiuni de divertisment din 2004 incoace.

"Romanii au talent" prezentata de Smiley si Pavel Bartos si jurizata de Andra, Andi Moisescu si Mihai Petre a inregistrat un record absolut de audienta in randul show-urilor de divertisment din Romania, numarul celor care au urmarit emisiunea de laProTv depasind 4 milioane de telespectatori din intreaga tara in minutul de aur inregistrat la ora 21.17.

Astfel, pe intreg publicul comercial din mediul urban cu varste cuprinse intre 18-49 de ani, audienta inregistrata in minutul de aur de la 21.17 a fost de 22,2 puncte de rating si o cota de piata de 52,9 procente. Asta inseamna ca mai mult de jumatate din totalul persoanele aflate in fata televizoarelor erau cu ochii pe ProTv si urmareau prestatiile incredibile ale romanilor dornici sa-si arate talentul.

Show-ul de la ProTv a fost vineri seara lider absolut de audienta pe toate targeturile. Fie ca vorbim de intreg publicul din mediul urban, de publicul comercial din mediul urban cu varste cuprinse intre 18-49 de ani sau de intreg publicul din Romania, emisiunea “Romanii au talent” a dominat toate topurile.

Asa se face ca audienta medie inregistrata de show-ul de la ProTv a fost de 18,5 puncte de rating si o cota de piata de 44,8%, la distanta mare de Antena 1 care a avut o audienta de aproape 4 ori mai mica decat “Romanii au talent” de 5,4 puncte de rating si 13,0% cota de piata.

Citește și
Narcis Iustin
Narcis, contratenorul de 15 ani. Povestea unei voci extrem de rare in lume
Alertă maximă la Iași după moartea liderului interlop Costel Corduneanu. Planul conceput de poliție, echivalent cu un cod roșu la accidente rutiere: „Suntem mai mulți ca de obicei”

Clasamentul ramane neschimbat si la nivelul intregului public din mediul urban cand pe pozitia fruntasa se afla ProTv, care a obtinut o audienta medie de 18,0 puncte de rating si 35,8% cota de piata, in timp ce Antena 1 a inregistrat doar 5,7 puncte de rating si 11,3% cota de piata.

Internautii au fost si ei cu ochii pe “Romanii au talent”. Site-ul protv.ro a ajuns la un numar de 127,918 de vizitatori unici si 1,084,711 de afisari. Cel mai accesat moment a fost cel prezentat de Ianau Narcis Iustin, contratenorul care a reusit sa uimeasca o tara intreaga. In mai putin de 2 ore de la difuzarea pe post, Iustin a adunat peste 28.000 de accesari reusind ca pana la aceasta ora sa obtina 111 781 de accesari.

Narcis Iustin Ianau este din Bacau, are 15 ani si calitati vocale extreme de rare. Prestatia de la “Romanii au talent” nu numai ca a ridicat intreaga sala in picioare, dar a reusit sa lase juriul fara cuvinte.

"Canti minunat!", a declarant Andra in timp ce Andi Moisescu i-a marturisit ca are tot ce ii trebuie pentru a castiga marele premiu de 120.000 de euro.

Narcis a marturisit ca nu a luat niciodata lectii de canto, acesta fiind un talent cu care s-a nascut. “Mama mea fiind in Italia de cativa ani nu prea m-a auzit cantand. Ea a crezut ca nu pot realiza ceva cu aceasta voce. Imi doresc sa ma vada cantand la scena deschisa”, a povestit el.

Iustin si-a descoperit talentul in copilarie, cand canta pentru corul unei biserici. Atunci si-a dat seam ace poate face cu voce lui. Din partea celorlalti a simtit mereu descurajare.

Radeau de mine si imi spuneau ca am voce de face, dar eu m-am incurajat singur”. Si bine a facut, caci la “Romanii au talent” a reusit sa cucereasca atat juriul cat si publicul prin vocea lui extraordinara, extrem de rara in intreaga lume. Pentru ca era foarte emotionant inaintea acestei experiente, Iustin a fost sustinut in permanenta de tatl sau, care l-a luat in brate, cu ochii plini de lacrimi, imediat dup ace a coborat de pe scena.

Viorica si Emil Luca au fost prima surpiza a serii. In varsta de 51 si respectiv 54 de ani, cei doi soti au venit la “Romanii au talent” la insistentele copiilor. Si bine au facut, caci talentul lor, dansul popular, a impresionat peste masura. Viorica a facut nu mai putin de 116 piruete.

Cei doi soti au fost sustinuti in permanenta de copii, fiica lor aflandu-se in culise, iar baiatul in sala. Numarul lor i-a impresionat categoric pe cei trei jurati, ei obtinand trei de “DA” pentru prestatia lor.

Sala intreaga a izbucnit in ropote de aplauze cand pe scena au urcat “Veveritele Vesele”, o trupa de travestiti din Cluj-Napoca formata din Consuela, Grisina si Congresina. Numarul lor a reusit sa mobilizeze publicul care a aplaudat pe tot parcursul prestatiei. Cei trei au interpretat trei personaje celebre: Madonna, Shakira si Lady Gaga.

O alta mare supriza venita de data aceasta la show-ul din Timisoara a fost trupa de street dance, Dance Fiction Club din Lugoj, in special unul din membrii acesteia, Cristian Novac zis Robo. Miscarile lui incredibile au cucerit imediat juriul. Momentul lor a fost insa destul de tensionat. Mihai Petre i-a sugerat ca pentru a ajunge in etapa urmatoare sa se prezinte in a doua zi a show-ului cu doar o parte din trupa lui. Dupa ce a cantarit bine situatia, Robo s-a prezentat si in a doua zi a show-ului reusind sa treaca in etapa urmatoare cu trei de “DA”.

Cristian Novac a inceput sa fie pasionat de dans de la varsta de 5 ani, cand a descoperit muzica si miscarile unice ale lui Michael Jackson. Pe langa asta, a fost extrem de atras de electronica, pasiune mostenita de la tatal sau. In acest domeniu lucreaza in prezent, fiind electronist de meserie, angajat ca depanator aparate electronice la o firma producatoare de sisteme electronice de securitate.

Telespectatorii ProTV au avut parte si de un moment magic la “Romanii au talent”. Eduard Malita (19 ani) si iubita lui Bianca Onita (20 de ani) sunt doi tineri din Oradea care sunt fascinati de cativa ani de magie si iluzionism si care prin multa munca si perseverenta au reusit sa ajunga printre magicienii de top ai Romaniei.

In ciuda faptului ca Eduard este absolvent al Academiei de Magie din România, este distins cu multe premii nationale si internationale, acesta a descoperit magia si iluzionismul din pura intamplare, pe vremea cand unica lui pasiune era fotbalul.

La un meci, Eduard „a reusit” sa se accidenteze destul de grav fracturandu-si ambele brate. Timp de doua saptamani nu a putut face aproape nimic, iar singurul mod prin care putea sa isi petreaca tipul liber era internetul. Aici el a vazut pentru prima data un numar de magie si i-a placut foarte mult. In ciuda faptului ca avea mainile in gips el incerca sa invete numarul si dorea sa afle tot mai multe.

A inceput sa renunte la antrenamente, a refuzat oferta mult asteptata de la FC Bihor, iar intr-o zi a hotarat sa renunte la fotbal de tot. Parintii lui erau foarte socati, mai ales tatal lui care nu isi putea explica usurinta cu care baiatul lui renunta la toata munca din ultimii 7 ani.

Seara a continuat cu un numar spectaculos prezentat de Felea Madalina: gimnastica la bara. Madalina a practicat gimnastica artistica timp de 6 ani, dar la varsta de 12 ani a fost nevoita sa renunte din cauza unei accidentari.

Visul ei, din pacate, s-a intrerupt la varsta de 12 ani, din cauza unui accident pe care l-a suferit. Era la tara la niste prieteni de familie ai parintilor. Acolo se juca afara, era luna august. La un moment dat a intrat in casa sa intrebe daca se poate uita la desene animate. Dar, in acel moment s-a intrerupt lumina, nu a mai vazut nimic si intr-o fractiune de secunda a cazut in beci de la 3 metri inaltime.

Mama Madalinei lasase usa de la beci deschisa pentru ca tocmai iesise de acolo. Madalina a cazut peste un borcan cu muraturi de 15 kg. Dupa cazatura Madalina s-a ridicat si a alergat la mama ei, ingrijorata fiind ca mama ei ar fi putut crede ca ea a murit.

In momentul in care mama a luat-o in brate pe Madalina a controlat-o sa vada daca este lovita la cap si in acel moment nu ii curgea sange. A luat-o in brate si a iesit in strada. In momentul acela dintr-o minunea a trecut o masina pe acolo care le-a luat pe amandoua si le-a dus la circa medicala dintr-o comuna apropiata.

De acolo au plecat spre spitalul Judetean din Galati intrucat unitatea medicala era inchisa si nu a putut beneficia de niciun fel de ajutor medical. Pe Madalina o durea capul foarte tare si avea o umflatura foarte mare. Pe drum a inceput sa ii curga sange de la cap. Cand a ajuns la spital a avut nevoie de 22 de cusaturi pe spate si 7 cusaturi la cap.

In urma investigatiilor nu i s-au descoperit alte leziuni, dar a stat internata in spital timp de 3 saptamani. La varsta de 16 ani, Madalina a descoperit dansul la bara intr-o discoteca din Galati. Acolo a vazut doua dansatoare care faceau cateva acrobatii la bara.

"Imi imaginam elemente de gimnastica la bara, o alternativa a paralelelor”, spune Madalina.

Seara s-a incheiat cum nu se putea mai bine cu numarul gemenilor Paul si Virgil Paunescu in varsta de 32 de ani. Desi lucreaza in IT au venit la “Romanii au talent” sa cante si sa danseze. Actul lor artistic a facut deliciul publicului si a juriului, Mihai Petre numindu-I “a doua mea placere vinovata".

Gemenii Paunescu au terminat Facultatea de Psihologie/Sociologie cu specializare in Psihologie si Masterul in Psihologie Judiciara si Victimologie. Au facut doar cateva ore de canto in cadrul Scolii Populare de Arte din Bucuresti. Spun ca alegerea a fost a lor si au fost inspirati in mare parte de catre tatal lor care repeta foarte mult inaintea concertelor.

Gemenii lucreaza ca si consultati in cadrul unei firme de softuri educationale. Lucreaza de aproximativ 5 ani de zile in aceasta firma si au trimis pentru obtinerea jobului un singur CV in numele amandurora pentru ca ei au considerat ca n-avea rost sa trimita doua, acestea fiind practic la fel. Spun ca au o relatie atat de stransa incat au vrut sa lucreze in acelasi loc.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
Simona Halep ar putea deveni patroană de club! E așteptată alături de două staruri de la FC Barcelona
Simona Halep ar putea deveni patroană de club! E așteptată alături de două staruri de la FC Barcelona
Citește și...
www.protv.ro - record de afisari in ziua lansarii
www.protv.ro - record de afisari in ziua lansarii "Romanii au talent"

Vineri seara emisiunea Romanii au talent a debutat in forta la ProTv si a adus pe site-ul televiziunii peste 127.000 de unici care au dorit sa revada imagini importante din emisiune.

Narcis, contratenorul de 15 ani. Povestea unei voci extrem de rare in lume
Narcis, contratenorul de 15 ani. Povestea unei voci extrem de rare in lume

Narcis Iustin Ianau, adolescentul de 15 ani, din Bacau, participant la "Romanii au talent"si-a descoperit calitatile pe cand canta in corul bisericii. Nu a luat niciodata lectii de canto, dar a crezut in vocea sa cand toti din jurul sau radeau de el.

Super talent.Fata care vorbeste invers in romana, franceza si engleza.Video
Super talent.Fata care vorbeste invers in romana, franceza si engleza.Video

Exclusiv online. Juriul a fost uluit la preselectia care a avut loc la Cluj de talentul unei concurente care a reusit performanta sa vorbeasca invers, la fel de rapid cum o face in mod normal, in trei limbi: romana, franceza si engleza.

Recomandări
VIDEO. Haos în Dubai, din cauza furtunii violente. Zeci de zboruri au fost anulate sau amânate. Multe au legătură cu România
VIDEO. Haos în Dubai, din cauza furtunii violente. Zeci de zboruri au fost anulate sau amânate. Multe au legătură cu România

Aeroportul Internaţional Dubai (DXB) a fost transformat într-un adevărat lac, marți, din cauza furtunii violente care a lovit orașul din Emiratele Arabe Unite.

Jocuri de culise în Coaliție. De ce nu îl vor liberalii pe Piedone la Primăria Capitalei. Ce se aștepată de la Cîrstoiu
Jocuri de culise în Coaliție. De ce nu îl vor liberalii pe Piedone la Primăria Capitalei. Ce se aștepată de la Cîrstoiu

În Coaliția de guvernare persistă incertitudinea legatăvde candidatul comun pentru Primăria Generală a Capitalei.

Raport CSAT: Spionii ruși au încercat să se infiltreze în România printre refugiații ucraineni. Ce urmăreau
Raport CSAT: Spionii ruși au încercat să se infiltreze în România printre refugiații ucraineni. Ce urmăreau

Creşterea numărului incidentelor militare, atacuri cibernetice de sorginte rusă, posibilitatea infiltrării serviciilor secrete ruse în rândul refugiaţilor ucraineni, printre riscurile determinate de continuarea conflictului dintre Rusia şi Ucraina.