Trei decese misterioase în lumea K-pop, în 2 luni. Actorul Cha In-ha a fost găsit mort

Ultima actualizare: 04-12-2019 12:06
Cha In Ha
Cha In Ha

Actorul sud-coreean Cha In-ha a fost găsit decedat în locuinţa sa, a anunţat miercuri poliţia, potrivit Reuters.

Este a treia tânără celebritate care şi-a pierdut viaţa în ultimele două luni în această ţară, unde are loc o dezbatere aprinsă despre presiunea intensă pe care reţelele de socializare o exercită asupra artiştilor, informează Reuters.

Cultura pop sud-coreeană, care proiectează o imagine pozitivă atât pe scenă, cât şi pe ecran, a fost umbrită recent de o serie de decese premature şi anchete criminalistice care au scos la iveală latura întunecată a acestei industrii.

Un reprezentant al forţelor de ordine a declarat pentru Reuters că Cha, în vârstă de 27 de ani, a fost găsit mort marţi, iar cauzele decesului nu au fost stabilite încă, relatează Agerpres.

Cha, al cărui nume real este Lee Jae-ho, a debutat în film în 2017 şi a făcut iniţial parte din trupa de cinci băieţi Surprise U, care a lansat două albume.

Actorul şi cântăreţul Cha a publicat un mesaj pe Instagram în ziua precedentă celei în care a fost descoperit decedat, în care îşi îndemna fanii să aibă grijă de ei pe timpul iernii friguroase.

Agenţia de casting Fantagio a exprimat într-o declaraţie "cele mai sincere regrete pentru dispariţia acestuia" şi a solicitat publicului şi presei să nu disemineze poveşti despre moartea artistului.

Vestea morţii lui Cha a survenit la scurt timp după ce cântăreaţa K-pop Goo Hara (28 de ani) a fost găsită decedată în locuinţa sa în luna noiembrie. Vedeta fusese ţinta unor atacuri personale pe reţelele de socializare.

În luna octombrie, un alt star K-pop, Sulli, fostă componentă a trupei de fete f(x), a fost găsită moartă, iar autorităţile cred că ar fi fost vorba despre o sinucidere. Sulli (25 de ani) luase atitudine publică împotriva hărţuirii în mediul online.

Aceste incidente au umbrit entuziasmul creat în jurul K-pop, una dintre cele mai de succes industrii artistice exportate de Coreea de Sud, şi au adus din nou în centrul atenţiei atacurile personale şi hărţuirea la care sunt supuse tinerele vedete în mediul online, fenomene care rămân de cele mai multe ori nepedepsite.

În ultima vreme, industria K-pop a fost marcată de o serie de scandaluri sexuale. Săptămâna trecută, doi foşti componenţi ai unor trupe masculine de K-pop au fost găsiţi vinovaţi de agresiuni sexuale şi condamnaţi la pedepse cu închisoare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO