Tendinte culinare si vestimentare de Craciun! Un tort sau o rochie noua?
Cei care vor sa faca impresie cu mesele pe care le vor oferi de sarbatori ar face bine sa arunce o privire si prin bucatariile altor tari.
Condimente precum sofranul ori ghimbirul, folosite in India, uleiul de masline cu arome de busuioc si portocale, din insorita Italie sau ciocolata cu petale de trandafiri pot face furori in farfuriile de gala. Si, ca sa fiti la moda cu totul, in acest final de an nu ar strica sa va schimbati si garderoba.
La Institutul Francez, sarmul si eleganta fac casa buna. Intre decoratiuni din materiale reciclate, si bijuteriile intra anul acesta in trendul eco. Nu toate. Esential este insa aerul retro.
In materie de haine, se poarta rochiile din lana, matase ori catifea, in diverse combinatii. Iar o capa rosu aprins poate scoate din anonimat orice tinuta.
Sa trecem acum si la deliciile culinare, aduse tot de pe alte meleaguri. Ciocolata belgiana ii va data gata si cei mai sofisticati dintre invitati. Specialistii recomanda amestecuri foarte noi de ciocolata cu flori: ciocolata cu lavanda sau petale de ciocolata cu muscata.
La un alt targ, puteti alege vinul potrivit pentru meniul de sarbatori. Daca va doriti totusi ceva mai usor si nu sarmalute, lasati-va inspirati de obiceiurile culinare ale indienilor. De obicei, in retetele indiene se folosesc multe mirodenii, cum ar fi cardamonul, sofranul, ghimbirul.
Si italienii ne imbie cu bruschete si tartine cu crema de masline, plus uleiuri aromatice cu busuioc, trufe, portocale sau rozmarin.