Muzeul Grammy. Ținutele spectaculoase purtate de vedete de-a lungul anilor

Ultima actualizare: 20-01-2020 09:42

Duminică vor fi decernate prestigioasele premii Grammy, iar hainele cu care vedetele de peste Ocean vor păși pe covorul roșu sunt ținute departe de ochii presei.

Până la marele eveniment însă, când aparițiile vor fi intens analizate, curioșii pot studia costume și rochii purtate de-a lungul timpului la această gală.

La un muzeu din Los Angeles sunt expuse creații care au făcut furori.

Strălucirea și eleganța de pe covorul roshu se regăsesc în acest muzeu. Cei care îi trec pragul se pot fotografia lângă unele dintre cele mai cunoscute piese vestimentare care au făcut senzație de-a lungul anilor la decernarea premiilor Grammy.

Printre exponate se află ținuta provocatoare purtată de Rihanna în 2011, când a cântat alături de Drake, sau costumul purtat de Kanye West în 2005.

Vizitatorii pot admira și rochia neagră creată special pentru legendara Amy Winehouse. Artista și-a făcut apariția în această ținuta la a 50-a ediție a Premiilor Grammy.

Michael Costello, designer: „Uneori, ceea ce spectatorii de acasă nu înțeleg și nu văd atunci când se uită la premiile Grammy din sufrageria lor împreună cu prietenii și familia este că acele ţinute au necesitat luni, săptămâni și alteori doar zile pentru a le crea. Dar în spatele lor stă o întreagă echipă. Cei care le-au realizat au cusut manual cristalele, ștrasurile sau fermoarele, astfel încât să nu se rupă dacă artistul performează pe scenă. Unele dintre ele au pe dedesubt un corset sau tot felul de cleme, care să ascundă un buzunar cu un microfon secret, astfel încât publicul să nu îl vadă în cazul în care artistul cântă pe scenă."

Muzeul se laudă și cu tot felul de accesorii care s-au făcut remarcate la Premiile Grammy. De exemplu, încălțările argintii purtate de Chris Brown sau poșetă și bijuteriile pe care Frank Sinatra i le-a dăruit compozitoarei Peggy Lee pentru evenimentul din 1958.

Jennifer Principe, critic de modă: „Aflându-te într-un muzeu, poţi vedea moda din diferite decenii şi generații. Pentru un student la artă este un loc minunat pentru a veni și a învăța, dar când noi analizăm vedetele pe covorul roșu, căutăm să vedem unde ne îndreptăm cu tendinţele din modă. Vreau să văd ce poartă J.Lo și cu cine a colaborat, dar când intri în muzeu, nu te uiți la covorul roșu, te uiți la piesele expuse frumos acolo cu toate detaliile."

Printre piesele de rezistentză ale muzeului se numără și ținuta purtată anul trecut de Michelle Obama, care a urcat pe scenă alături de Alicia Keys. Ediția cu numărul 62 a Premiilor Grammy va avea loc duminică în Los Angeles.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO