CANNES: Motivul pentru care regizorul Corneliu Porumboiu a fost aplaudat, dar și fluierat

19-05-2019 09:11


Filmul românesc "La Gomera - Fluierătorii" a avut premiera sâmbătă seară la Cannes, în cadrul secţiunii oficiale a festivalului.

Regizorul Corneliu Porumboiu şi actorii principali au fost întâmpinaţi cu aplauze şi... fluierături pe covorul roşu.

Nu a fost vorba de ostilitatea publicului...cei care au fluierat au fost actorii spanioli ai filmului.

Regizorul Corneliu Porumboiu a fost însoțit pe covorul roșu de la Cannes de actorii Vlad Ivanov și Catrinel Menghia. Filmul său, "La Gomera", este o comedie neagră care spune povestea unui poliţist român care ajunge pe insula spaniolă La Gomera pentru a-l elibera din închisoare pe un afacerist român. Pentru asta, trebuie să învețe mai întâi un limbaj local vechi, format din fluierături.

 

Cel mai nou film al lui Almodovar, prezentat la Cannes

 

Festivalul de la Cannes este în cea de-a șasea zi, şi printre filmele prezentate sâmbătă a fost şi pelicula Durere şi Glorie, în regia lui Pedro Almodovar. Drama vorbeşte despre dependenţe şi prezintă dilemele cu care se confruntă un regizor, interpretat de Antonio Banderas.

„În această etapă a vieţii mele, principala mea dependenţă şi singură, de altfel, este să dorm opt ore în fiecare noapte şi să ştiu că apuc să mai fac un film. La fel ca personajul principal, aceasta e marea adicţie a personajului interpretat de Antonio. Ideea că nu aş putea fi pregătit, din punct de vedere fizic, să fac încă un film”, spune Pedro Almodovar.

Revenit pe marile ecrane după o perioadă marcată de probleme de sănătate, Antonio Banderas spune că rolul interpretat în filmul lui Almodovar l-a ajutat să-și privească cu alți ochi viitorul în cinematografie.

Festivalul se încheie sâmbăta viitoare, pe 25 mai, cu ceremonia de acordare a trofeului Palme d'Or.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO