Misterioasa trupă Doomnezeu, concert în București: ”Sperăm ca lumea să plece făcându-și cruce”

Ultima actualizare: 30-05-2022 17:49
Doomnezeu
Facebook.com

Cea mai misterioasă trupă de rock din România, Doomnezeu, va susține primul său concert, în București, în 1 iunie, în Club Expirat

Identitatea membrilor acestei formații de ”stoner doom creștin ortodox” este necunoscută, acesta fiind debutul lor LIVE.

Proiectul muzical, care s-a lansat la finalul anului 2019 cu interpretarea în varianta ”doom metal” și ”stoner rock” a colindului ”La Viflaim colo-n jos”, a reușit să păstreze misterul în ceea ce îi privește pe membrii trupei.

Până acum, trupa Doomnezeu a lansat șase piese single, care amestecă într-un mod unic riff-urile de tip ”stoner doom metal”, de inspirație Black Sabbath, cu post-rock, grunge și cu muzică corală creștin ortodoxă ...

Numele acestei formații - un joc de cuvinte între ”doom metal” și Dumnezeu - exprimă perfect atmosfera pe care o emană piesele lor: versuri religioase, tonalități joase ”stoner rock” și un sound care te înalță și te coboară, deopotrivă, în funcție de ritmul apăsat (sau nu) al pieselor.

I-am întrebat pe cei din formația Doomnezeu dacă, la concertul din 1 iunie, vom avea parte de un show de tip Batușka, cu haine bisericești și spectacol vizual.

Răspunsul lor a fost plin de ... umor.

Cristian Matei ”Mumu”: Personal, am mari așteptări de la primul meu concert Doomnezeu. Nu știu câte concerte ați susținut până acum, pentru că este foarte greu să găsesc informații despre voi, însă, în interviul pe care l-am facut cu voi acum un an, spuneați următoarele. Citez:

”Ne-am dori tare mult să cântăm în fața oamenilor, însă momentan nu avem cele necesare pentru a pune la cale o experiență live Doomnezeu așa cum ne-am dori – avem pretenții mari de la noi înșine în acest sens.

A trecut un an de atunci și, iată, Doomnezeu va susține un concert în București. Să înțeleg că ați găsit ”cele necesare” ca să puneți la cale ”o experiență live Doomnezeu așa cum vă doriți?” Presupun că da, însă ce înseamnă asta, mai exact? Ați avut nevoie de bani….timp…o sală potrivită de concerte, nu știu.

DOOMNEZEU: ”Salutare, Mumu! Îți mulțumim că te-ai așezat cu noi la vorbă din nou!

Uitându-ne înapoi la timpul care a trecut de la ultima noastră conversație, am așteptat din două motive, unul mai lăuntric și unul din afară.

Membrii Doomnezeu au stat cuminți și și-au ascuțit limbile și instrumentele în tot timpul acesta. Am așteptat până în momentul în care ne-am simțit pregătiți să pășim în fața lumii și să facem o contribuție adevărată, nu doar să cântăm pe o scenă exact ceea ce am cântat pe album. Asta a fost așteptarea cea dinăuntru.

Pe de altă parte am și așteptat un semn că e momentul să o facem, că ne-am copt. Ne-au întrebat oameni mereu dacă facem concert live, însă momentul decisiv a venit după ce am lansat ultima piesă, Lazăr. Coro de la Axa Valahă a auzit piesa, ne-a căutat și ne-a spus că ne-am copt destul în pivnițele noastre și ar trebui să cântăm și oamenilor, nu doar stalagmitelor. Aceasta a fost așteptarea cea dinafară.

A, și a trebuit să strângem membri pentru trupa live.”

Cristian Matei ”Mumu”: Dați-ne câteva detalii concrete despre cum va fi concertul din 1 iunie 2022. Veți avea proiecții cu teme religioase? Veți promova pe scenă o imagine religioasă? Adică, mai pe românește, veți fi îmbrăcați în haine preoțești și veți folosi obiecte de cult?

DOOMNEZEU: ”Doomnezeu live e un monstru de altă natură decât cel de pe înregistrări. Venim spre voi cu intenția de a ne bucura împreună de muzică și de a îl descoperi pe Doomnezeu prin ea, dar în felul nostru propriu. Pei cei care vor să vadă straie preoțești și strane și alte asemenea îi așteptăm cu prietenie în fiecare zi de Duminică la liturghie, însă pe o scenă rock e nevoie de o trupă rock. Dar să nu vă așteptați să ne vedeți cu chip omenesc”.

Cristian Matei ”Mumu”: Și cu albumul? Ce se aude cu albumul, în ce stadiu sunteți? Pentru că aveți deja 6 piese, cred, lansate.

DOOMNEZEU: ”Albumul este aproape gata. Partea muzicală și grafică este completă, așteptăm doar producerea efectivă a discurilor și va apărea în următoarele luni.

Pentru cei care sunt și mai curioși, posterul concertului este de fapt o adaptare a copertei albumului. Avem și o piesă nouă pe care o vom cânta live care nu va fi pe album, dar este prima piesă compusă împreună de frații noștri din partea de live a colectivului.”

Cristian Matei ”Mumu”: Ce mesaj le transmiteți celor care vor veni la concertul vostru din 1 iunie? La ce să se aștepte?

DOOMNEZEU: ”Nu știm ce vor crede, dar noi ne sperăm ca lumea să plece de la concert făcându-și cruce..”

Cristian Matei ”Mumu”: Mulțumesc pentru timpul acordat.

DOOMNEZEU: ”Doomneajută!”

 

Iată cum sună anunțul oficial al acestei trupe privind concertul din 1 iunie din club Expirat:

Sub pământul jilav și departe de lumina iubitoare a Soarelui, prin tuneluri numai de ei știute, s-au adunat în taină. S-au privit preț de o clipă. Deopotrivă au dat din cap toți. Ceea ce era legat nu putea fi dezlegat. Iarăși deopotrivă au și plecat. Însă de data asta nu a luat-o niciunul pe calea sa. Ci toți mergeau împreună, călcând cu un singur pas și cântând cu un singur glas.

DOOMNEZEU vă așteaptă la prima slujbă publică, în data de 1 iunie 2022 în sala de evenimente a parohiei Expirat din București. 

Accesul în naos este permis credincioșilor de la orele 19:00 iar slujba va începe la orele 21:00.

#doomnemiluiește” 

În seara concertului, doritorii vor putea găsi merchandise  Doomnezeu, dedicat evenimentului.

Biletele sunt disponibile, la prețul de 50 de lei, prin rețeaua iabilet.ro.

 

 

 

 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO