Matusa bolnava de cancer la san a Angelinei Jolie a murit duminica noaptea

26-05-2013 16:18


Matusa bolnava de cancer la san a Angelinei Jolie ...
Matusa bolnava de cancer la san a Angelinei Jolie ...

Conform Reuters, matusa bolnava de cancer a Angelinei Jolie a murit duminica la spital, a anuntat un purtator de cuvant al spitalului din California unde se afla internata.

Decesul sau vine la doua saptamani dupa ce actrita a anuntat ca a suferit o operatie de dubla mastectomie, deoarece aflase ca este predispusa genetic sa se imbolnaveasca de cancer la san.

Portret topless controversat al Angelinei Jolie dupa operatia de dubla mastectomie

De asemenea, mama Angelinei, Marcheline Bertrand, a murit de cancer la san in 2007, la varsta de 56 de ani.

Debbie Martin, sora mai tanara a mamei Angelinei Jolie, avea 61 de ani, iar sotul ei, Ron Martin, a declarat ca ea avea aceleasi gene cu risc de producerea bolii - ca si Angelina - BRCA1.

Matusa actritei se afla deja in coma in momentul producerii decesului si fusese deconectata de la aparate, in spital, scrie Daily Mirror. Debbie Martin este "persoana din umbra" din cauza careia Angelina Jolie a decis sa se supuna unei duble mastectomii, pentru ca, din punct de vedere genetic, actrita prezenta un risc de 87 la suta de a face cancer la san in timpul vietii.

Angelina Jolie si-a petrecut sfarsitul de saptamana asteptand vesti despre matusa ei. "Angelina era foarte apropiata de Deb si a facut tot posibilul pentru a o ajuta. Deb a sustinut-o pe Angelina in decizia ei de a se opera preventiv", a spus o sursa apropiata familiei.

"Daca ar fi stiut dinainte ce o asteapta, si-ar fi facut si ea o dubla mastectomie si si-ar fi indepartat ovarele chirurgical", a spus aceeasi sursa.

Angelina Jolie a decis sa se supuna unei duble mastectomii, dupa ce a aflat ca este, asemenea matusii ei, purtatoarea genei BRCA1, din cauza careia prezenta un risc de peste 80 la suta de a suferi de cancer la san si de un risc de 50 la suta de a suferi de cancer ovarian , in cursul vietii. Actrita a dezvaluit faptul ca a suferit o dubla mastectomie, intr-un editorial emotionant publicat in The New York Times, la jumatatea acestei luni. De asemena, Angelina Jolie, in varsta de 37 de ani, a declarat ca vrea sa se supuna unei operatii de extirpare a ovarelor, inaintea varstei de 40 de ani.

In editorialul publicat in The New York Times, Angelina Jolie a marturisit ca motivatia sa principala, pentru acest gest extrem, au fost copiii sai, dar si faptul ca si-a vazut propria mama, pe Marcheline Bertrand, murind de cancer ovarian, la 56 de ani.

Angelina Jolie si partenerul sau de viata, Brad Pitt, au impreuna sase copii, dintre care trei sunt adoptati.

Angelina Jolie, care a castigat premiul Oscar pentru rol secundar, in 2000, cu partitura din "Tinerete furata/ Girl, Interrupted", a fost nominalizata pentru a doua oara la premiile Oscar in februarie 2009, pentru rolul din "Schimbul/ Changeling", regizat de Clint Eastwood. Jolie a devenit celebra gratie rolului principal din franciza "Lara Croft" si a jucat in multe productii cu succes la public, precum "Domnul si doamna Smith", "Speranta moare ultima/ A Mighty Heart", "Gia", "Dispari in 60 de secunde", "Alexandru", "Beowulf", "Wanted" si "Kung Fu Panda".

VIDEO PROTVPLUS.RO