MASTERCHEF. Cine a parasit competitia dupa editia din 8 mai. Vezi probele la care au fost supusi
La prima proba a serii, cei 14 concurenti ramasi la Masterchef au avut de reprodus cate o farfurie de paste, dupa modelul celor gatite de Chef Marcello Zaccaria, dar si inca un fel de mancare italieneasca.
VLAD MURESAN A PLECAT CU LACRIMI IN OCHI
Aici, cei trei jurati au fost fara mila si au aruncat o multime de farfurii, cu doar 30 de minute inainte de expirarea timpului, cand si-au dat seama ca majoritatea concurentilor aveau de gand sa faca tot paste, pizza, risotto sau supe.
Debusolati, concurentii au reusit sa se adune si sa gateasca un fel principal inspirat din bucataria italieneasca, insa nu toate preparatele au fost apreciate de jurati.
Cel care a parasit competitia in urma acestei probe a fost somelierul Vlad Muresan, care a predat sortul cu lacrimi in ochi, emotionandu-i si pe ceilalti colegi, care se atasasera de el.
PREPARATELE LAUDATE DE CHEFI
Victor Nemes si Alexandru Hora au fost cei care i-au impresionat cel mai mult pe jurati la ultima proba a serii, cea in care concurentii au avut de gatit un porc intreg, pe bucati.
Victor, care este vegetarian si nu a mai mancat carne de ani de zile, s-a ales cu costite de porc, iar Alex Hora a avut de gatit capul de porc, partea cea mai grea, pe care nimeni nu si-ar fi dorit-o.
CEA MAI DIFICILA PROBA DE LA MASTERCHEF
La proba Cutia Misterelor, concurentii au avut de gatit pe baza ingredientului surpriza:homarul. Nu mica le-a fost mirarea tuturor sa ridice cutiile de pe masa de lucru si sa gaseasca sub ele cate un… homar viu!
“Am vazut doar la televizor”, “Nu am mancat si nu am atins niciodata un homar” au inceput concurentii sa intre in panica.
“Nu pot sa-l omor! Cum am zis si la peste, daca mai e de omorat ceva, eu nu mai fac, plec acasa” a declarat Victor Nemes, hotarat sa nu-si mai calce pe inima de aceasta data. “Norocul” lui a fost ca homarul lui nu era chiar atat de viu si nu mai misca deloc, in asa fel incat a putut sa-l gateasca fara remuscari.
“Eu nici nu stiam ca exista homar. Mi-e mila sa-l omor, chiar daca eu la ferma tai vaci, oi, dar mi-e mila de animale”, a declarat si Nicusor Coroama, care a bagat homarul de viu in apa clocotita, dupa multe ezitari, pentru ca i-a fost foarte frica sa puna mana pe el.