Elton John si partenerul sau de viata, David Furnish, se vor casatori

30-03-2014 13:48

Elton John

Elton John si partenerul sau, David Furnish, care traiesc intr-o uniune civila, urmeaza sa se casatoreasca, dupa ce, sambata, o lege istorica ce legalizeaza casatoriile intre persoanele de acelasi sex a intrat in vigoare in Anglia.

"Eu si Elton ne vom casatori", a declarat David Furnish pentru publicatia Attitude.

"Ca un cuplu de profil inalt, consideram ca este datoria noastra sa o facem, ca sa ne asiguram ca toata lumea stie ca acest lucru este ceva la care multi homosexuali care traiesc in aceasta tara n-au visat ca se va intampla", a mai spus acesta. Dupa ce vreme de mai multi ani au fost "parteneri", cei doi vor putea, in sfarsit, sa se numeasca "sot si sot".

"Ca artist, (Elton) este constient ca, orice spune si face, oamenii vor lua notite. Asa ca ce mod mai bun de a sarbatori acest moment istoric in timp?", a mai spus acesta.

"Eu si Elton credem ca este o diferenta enorma intre a numi pe cineva 'partenerul' tau si a-l numi 'sotul' tau", a completat Furnish.

Primele casatorii intre persoane de acelasi sex au fost oficiate sambata imediat dupa miezul noptii in Tara Galilor si Anglia - steaguri in culorile curcubeului fluturand la Londra pe cladirile ministeriale -, dupa intrarea in vigoare a acestei "legi privind egalitatea", foarte asteptata, aceasta fiind ultima etapa dintr-o lupta lunga dusa de aparatorii drepturilor homosexualilor. Primele casatorii intre gay si lesbiene au fost oficiate imediat, in speranta de a deveni primul cuplu care spune "da", un moment calificat drept "important pentru tara" de premierul britanic David Cameron.

"Pentru a explica lucrurile mai simplu, in Marea Britanie nu are importanta daca esti heterosexual sau homosexual - statul iti va recunoaste relatia in acelasi fel", a declarat Cameron. Artistul britanic Elton John, una dintre cele mai proeminente celebritati gay din lume, locuieste cu partenerul sau de viata, David Furnish, intr-o uniune civila din 2005 si au impreuna doi copii.

"Cand Zachary si Elijah vor creste si vor avea copii, vor trai - sa speram - intr-o lume unde toata lumea poate fi egala, unde sa fii casatorit nu tine de faptul ca esti heterosexual sau homosexual, ci pur si simplu ca esti om", a mai spus David Furnish. Elton John a militat pentru drepturile persoanelor gay in Marea Britanie si in Ucraina, tara care i-a refuzat dreptul, in 2009, de a adopta un copil, din cauza varstei si a starii sale civile.

Intr-o cariera de aproape cinci decenii, Elton John a reusit sa vanda peste 250 de milioane de albume in toata lumea si a avut peste 50 de hituri TOP 40, devenind unul dintre cei mai de succes cantareti ai tuturor timpurilor. Elton John a fost unul dintre cele mai importante nume ale muzicii in anii '70, cu sapte albume consecutive No. 1 in Statele Unite si sase single-uri No. 1.

Succesul sau a avut un impact puternic in muzica pop si a condus la cresterea popularitatii pianului in rock'n'roll. El continua sa fie un simbol al vietii publice si a fost foarte implicat in lupta anti-SIDA, dupa sfarsitul anilor '80. A intrat in Rock and Roll Hall of Fame in 1994 si a fost numit cavaler in 1998.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO