Cum își vor împărți averea Melinda și Bill Gates. El are 146 de miliarde de dolari

Dată publicare: 04-05-2021 16:03
Dată actualizare: 04-05-2021 19:32


Bill și Melinda Gates nu au semnat un acord prenupțial, dar au un „contract de separare”.

 

Acesta act stipulează modul în care își vor împărți proprietatățile atunci când se vor separă, se arată într-un document prezentat de TMZ și citat de Business Insider.

Bill și Melinda Gates divorțează după 27 de ani de căsătorie.

Bill Gates, care este co-fondator Microsoft și deține 1% din această companie de tehnologie, are o avere de aproximativ 146 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg. Acest lucru îl plasează pe locul patru pe lista celor mai bogați oameni din lume.

Iar acordul de divorț ar putea fi unul dintre cele mai costisitoare care au fost vreodată.

Cuplul a spus că are un contract de separare, pe care vrea ca instanța să-l execute, dar nu a spus dacă are un contract prenupțial.

Un prenupțial este un acord legal pe care cuplurile îl pot semna înainte de căsătorie. Actul stabilește ce se va întâmpla cu bunurile unui cuplu dacă divorțează sau unul dintre ei moare și, de asemenea, poate stabili unele estimări financiare în cazul unei căsătorii.

Un acord de separare este un document legal privat, semnat de un cuplu atunci când vrea să petreacă timp separat și să trăiască separat. Acesta precizează drepturile și obligațiile, cum ar fi întreținerea și custodia copilului, și este semnat fără implicarea instanței judecătorești.

Uneori, un contract de separare este urmat de un divorț, dar unele cupluri îl folosesc ca o oportunitate de a-și repara căsătoria, potrivit Baroului din New York City.

Bill și Melinda Gates divorțează: detalii din contract

 

În dosarele de divorț, cuplul Gates a cerut împărțirea bunurilor imobiliare, a bunurilor personale și a datoriilor, în conformitate cu contractul de separare. Melinda Gates nu a cerut sprijin din partea soțului.

Cuplul a cerut instanței să încheie căsătoria la data menționată în contractul de separare, deși această dată nu a fost prevăzută în dosarele de divorț publicate de TMZ.

Documentele o arată pe Melinda Gates în calitate de petent și pe Bill Gates în calitate de intimat, cu o dată de judecată din 4 aprilie 2022.

Când CEO-ul Amazon, Jeff Bezos, și soția sa, MacKenzie, s-au despărțit în 2019, au încheiat o înțelegere de 38 de miliarde de dolari, ceea ce a făcut-o pe MacKenzie Scott drept cea de-a treia femeie bogată din lume.


VIDEO PROTVPLUS.RO