Artistul Jay-Z, chemat să dea explicații în instanță, în legătură cu una din afacerile sale

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Jay-z
Getty

Un judecător federal a ordonat marți ca rapperul și antreprenorul Jay-Z să depună mărturie în cadrul unei investigații privind titlurile de valoare ale unei companii.

Este vorba despre o firmă care în 2007 i-a plătit peste 200 milioane de dolari pentru bunuri, inclusiv unele legate de marca Rocawear.

În decurs de câteva luni, avocații lui Jay-Z au încecat să limiteze mărturia artistului în cazul respectiv. Ei au spus că a fost în turneu când a fost chemat prima dată în instanță și că acum se pregătește pentru o nouă solicitare de a se prezenta în fața judecătorilor, informează New York Times.

În urmă cu o săptămână, Comisia pentru Valori Mobiliare și de burse a depus documente în instanță, solicitându-i unui judecător ca Jay-Z, al cărui nume real este Shawn Carter, să se conformeze unei citații pentru a depune mărturie. În cel mai recent răspuns, avocații au căutat să restricționeze orice mărturie, astfel încât să se desfășoare într-o singură zi. 

În acest context, judecătorul Paul G. Gardephene de la Curtea federală din Manhattan a declarat, marți, în instanță că „mărturia a fost deja amânată timp de cinci luni”, astfel că „nu va mai tolera nicio altă amânare.”

Guvernul a scris că, după vânzare, compania Iconix a raportat că Jay-Z ar fi avut în continuare legături cu marca Rocawear. Mai mult, el și Iconix ar fi menținut anumite parteneriate de afaceri. Comisia pentru Valori Mobiliare a precizat că dorește să-i pună întrebări artistului despre valoarea mărcii Rocawear, legătura pe care a avut-o cu brandul, după ce l-a vândut și să ceară informații despre „e-mailuri multiple, întâlniri și apeluri telefonice legate de Iconix”.

Astfel, Jay-Z urmează să se prezinte în fața instanței în 15 mai. În documentele din dosar, Comisia a spus că audierea rapperului american ar putea dura „cel puțin o zi întreagă". Mai mult, reprezentanții Comisiei au spus că au trimis citații atât în noiembrie, cât și februarie, dar că avocații artistului i-au răspuns prin e-mailuri și telefoane că acesta nu se va conforma, decât în cazul în care mărturia va fi limitată la patru ore.

În cele din urmă, artistul a fost de acord să petreacă în fața judecătorilor o zi întreagă, iar avocații lui au insistat că această Comisie nu are „mandat legal” să ceară extinderea perioadei de audiere.

Potrivit avocaților, solicitarea Comisiei ar trebui refuzată, întrucât autoritățile americane nu au oferit dovezi care să confirme că mărturia acestuia este una relevantă, iar că posibilele complicații ar putea stârni situații inconfortabile.

Pe de altă parte, judecătorul Gardephe a sugerat că nu este de datoria avocaților lui Jay-Z să aleagă ce informații solicită Comisia și a refuzat să acorde restricții de timp pentru mărturia sa.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO