AIDA PARASCAN, castigatoarea Masterchef: "Este minunat, un soc. Nu stiu ce se intampla cu mine"

Aida

Aida Parascan este marea castigatoare a finalei "MasterChef", care a fost difuzata marti seara in direct la Pro TV, ea castigand si marele premiu in valoare de 50.000 de euro, dupa ce a incantat juriul cu talentul sau gastronomic.

La Pro TV, marti seara, s-a dat lupta finala intre cei sase finalisti ramasi in joc pentru titlul de "MasterChef al Romaniei" - Ana Rotaru, Alexandru (Alex) Hora, Nicusor Coroama, Mihai Toader, Maria Pop si Aida Parascan. Seara a fost una plina de emotie, suspans si adrenalina, atat pentru concurenti, cat si pentru juriul format din Catalin Scarlatescu, Sorin Bontea si Florin Dumitrescu, care au avut de luat o decizie foarte grea.

FINALA MASTERCHEF, VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE MOMENTE

Aida Parascan, cel de-al doilea "MasterChef" al Romaniei, a fost desemnata castigatoare de catre cei trei jurati in urma unei lupte stranse, in care s-a "duelat" in preparate cu Alex Hora (care s-a situat pe locul al doilea) si Mihai Toader (locul al treilea), dupa ce Ana Rotaru, Maria Pop si Nicusor Coroama au au fost eliminati in urma primelor probe ale marii finale.

In lupta lor pentru titlul de "MasterChef", Aida, Alex si Mihai au semnat primul lor "autograf culinar". Acestia au avut sarcina de a gati meniul pe care ar vrea sa il ofere ca specialitate in restaurantul lor. In acest sens, cei trei au avut libertatea sa experimenteze in orice zona culinara si sa faca tot ceea ce ii reprezinta.

Citește și
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Astfel, Aida a pregatit peste cu sos de fenicul cu sofran, muschi de porc marinat in ulei de masline si cu ierburi aromate, dar si miel cu ceapa caramelizata si otet balsamic. Alex a gatit muschi de vita invelit in zucchini, cu sos de visine cu ciuperci, rulada cu legume si sos bechamel, dar si piept de rata pe un pat de salata alpina. Mihai a gatit foie gras, midi si mere, dar si miel cu varza caramelizata.

Titlul de "MasterChef" a fost primit de Aida, deoarece "farfuriile ei au fost impecabile", dupa cum au spus juratii.

Pe langa faptul ca a primit marele premiu in valoare de 50.000 de euro, Aida a primit si un curs de sase zile la Academia Barilla din Italia. De acelasi curs va beneficia si ocupantul locului al doilea, Alex Hora.

Foarte emotionata, Aida a spus ca ar vrea sa planga de fericire, dar nu are lacrimi. "Este minunat. Nu stiu ce se intampla cu mine, este un soc. Va multumesc din suflet. Este o experienta extraordinara, care m-a facut sa cresc ca om si m-a invatat multe in bucatarie (...) Cred ca am reusit sa dovedesc ca merit respect", a spus Aida.

Ultimii sase concurenti ramasi in cursa pentru marele premiu de 50.000 de euro si titlul de "MasterChef" au deschis seara cu o proba in deplasare, la un restaurant din Capitala. Ana, Alex, Nicusor, Mihai, Maria Pop si Aida au primit sarcina de a-si alege fiecare cate doua ajutoare in bucatarie, dintre concurentii acestui sezon eliminati pana acum, pentru a putea astfel duce la bun sfarsit proba din restaurant. Fiecare a simtit pe pielea lui cum este sa tii pe mana meniul intr-un restaurant care functioneaza toata ziua la capacitate maxima, cum este sa pregatesti farfurii pe banda rulanta, care sa ajunga la timp pe mesele clientilor, dar si cum este sa gatesti pentru vedetele care si-au anuntat prezenta in restaurant, de la Cabral si Andreea Ibaka, la Mircea Solcanu, Amalia Enache si veveritele de la "Happy Hour". In urma primei probe, Ana Rotaru si Maria Pop au parasit competitia.

A urmat cea de-a doua proba, in care Alexandru Hora, Nicusor Coroama, Mihai Toader si Aida Parascan au gatit pentru a-si impresiona familiile si juriul. In urma acestei probe, Nicusor Coroama a fost cel care a parasit competitia.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Aida este noul MasterChef al Romaniei. Cele mai reusite momente din marea finala
Aida este noul MasterChef al Romaniei. Cele mai reusite momente din marea finala

Cel de-al doilea sezon “MasterChef” a ajuns la final. Aida Parascan este marea castigatoare a competitiei. Mai jos gasiti LIVE TEXT cu cele mai reusite momente ale finalei.

Recomandări
Un cetăţean polonez care ratase îmbarcarea ar fi anunţat prezenţa unei bombe la bordul avionului aterizat la Timişoara
Un cetăţean polonez care ratase îmbarcarea ar fi anunţat prezenţa unei bombe la bordul avionului aterizat la Timişoara

Un avion care decolase din Polonia, cu peste o sută de pasageri la bord, a aterizat de urgență joi noapte pe aeroportul din Timișoara, după ce a fost primită o amenințare cu bombă.

Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat
Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a lansat vineri licitația pentru modernizarea căii ferate Constanța-Mangalia, după mai multe amânări.

Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.