EXCLUSIV ONLINE! Raspunsul pentru problema din 22.12.2009


Ultimul update: Luni 13 August 2012 13:09
Data publicarii: Marti 22 Decembrie 2009 00:00
Categorie: Problemele lui Busu
Florin Busuioc

Carla, multumesc pentru raspuns si pentru urari. Tone, multam fain si reciproca.

 

Va multumesc tuturor pentru urari, ganduri, aprecieri si critici, intorc toate gandurile mele bune catre voi, oriunde v-ati afla si pentru ca de maine ma concediez (intru in concediu, nu altceva, Doamne fereste!) va urez la randu-mi sa aveti un Craciun ca pe vremuri si Anul Nou sa fie de-a dreptul nou. Ne vedem dupa ce vor fi trecut vreo trei zile din ghenarie, sa speram sanatosi si voiosi. LA MULTI ANI!

Iata o problema care mi-a dat mari batai de cap: Pamfil, vechiul nostru prieten, a pus laolalta 27 de cuburi mici pana a obtinut un cub mare. Apoi, fara sa atinga vreuna din fetele cubului mare, a scos din mijlocul lui un cub mic si a mai ramas cu 26 .

Cum a facut?

INDICIU: Sa precizam :din MIJLOCUL cubului mare (numar) se ia cubul mic (cifra) ,deci inlaturam din milocul numarului mare un cub mic deci tot un cub (cifra). Tone, recunosc ca m-ai zapacit cu ecuatia pe care ai folosit-o la rezolvarea problemei, si care de altfel sunt convins ca se aplica si in cazul de fata, numai ca raspunsul la problema nu are variante. Doar un cub mic luat de 27 de ori da un cub mare care are in mijloc tot un cub mic.

Sursa: Pro TV

EXCLUSIV ONLINE! Raspunsul pentru problema din 21.12.2009
Rezolva problema lui Busu din 21 decembrie
Rezolva problema lui Busu! 18.12.2009
Rezolva problema lui Busu din 21 decembrie
Rezolva problema lui Busu! 18.12.2009
VIDEO PROTVPLUS.RO