(P) Te-ai întrebat vreodată dacă o marcă de trabucuri cubaneze chiar îşi merită banii?

trabuc
Pro TV

O parte din mistica trabucurilor cubaneze se datorează faptului că acestea deveniseră foarte greu accesibile în SUA din cauza embargoului semnat în 1962 de JFK.

Odată cu reducerea recentă a restricţiilor, americanii pot cumpăra trabucuri cubaneze în străinătate şi le pot aduce şi în State.

Trabucurile cubaneze sunt extrem de prestigioase iar acest lucru se resimte şi în preţ. Aşadar merită să investeşti în trabucuri cubaneze precum Montecristo sau Cohiba? Să vedem împreună dacă da sau nu.

Restricţiile trabucurilor cubaneze în SUA

În primul rând, vânzarea de trabucuri cubaneze în SUA rămâne ilegală. Din acelaşi motiv, nu le puteţi cumpăra de la magazinele online din America, însă puteţi introduce în ţară trabucuri cubaneze provenind din Cuba sau din alte ţări terţe.

Trabucurile pe care le aduci înapoi sunt destinate consumului personal sau pentru a fi dăruite drept cadouri, nu le poţi revinde în SUA. Interesant este că nu există limite legate de sumă în dolari pentru câte trabucuri poţi aduce înapoi.

Trabucurile cubaneze versus trabucuri de altă origine

Un Cohiba Robusto are o tărie de aproximativ patru din cinci. Dacă vei cumpăra o cutie de 25 de stick-uri, fiecare dintre trabucuri va valora circa 15 dolari. Trabucurile din Republica Dominicană, de exemplu, te duc cam la 5 dolari per trabuc într-o cutie de 20 de stick-uri.

Ambele trabucuri au aproximativ aceeaşi tărie însă cele cubaneze sunt considerabil mai costisitoare. În ceea ce priveşte aroma, un Arturo Fuente Robusto îţi va oferi note de condimente şi ciocolată, pe când un Cohiba Robusto va avea note de lemn, piper, miere şi cacao.

Unii experţi susţin că trabucurile cubaneze au şi o complexitate suplimentară în comparaţie cu alte tipuri de trabucuri.

Ce face ca trabucurile din Cuba să fie atât de speciale?

Tăria şi aroma sunt cu siguranţă ceea ce le diferenţiază. Un stick cubanez reprezintă, pentru cei mai mulţi amatori de trabucuri, experienţa supremă.

Cunoscute pentru tăria şi aroma lor specifice, acestea oferă fumătorului tonuri picante, lemnoase şi pământeşti, care sunt pur şi simplu excelente.

Uneori, poţi avea şi note pe bază de plante, dar întotdeauna te vei putea bucura de o intensitate bună a trabucului. În degustările pe nevăzute, trabucurile cele mai bine cotate sunt cele cubaneze.

Chiar şi în condiţiile în care aroma şi tăria fac distincţia, există şi mărci cubaneze mai blânde, precum H. Upmann sau Sancho Panza.

Secretul trabucurilor cubaneze

Frunza Ligero

Practic, toate calităţile acestor trabucuri stau în Ligero, frunzele superioare ale plantei de tutun. Mai exact, frunzele medio tempo sunt frunze mai mici care încep să crească mai târziu pe plantă şi mulţi cultivatori nu aşteaptă să recolteze tutunul până când apucă şi acele frunze să se dezvolte şi, din această cauză, sunt mai căutate. Din acest motiv şi preţul trabucurilor ce conţin frunze medio tempo este mai ridicat.

Terroir

Este un cuvânt francez care cuprinde o mulţime de lucruri diferite. La fel că în cazul oricărui alt produs agricol, cum ar fi strugurii, calitatea frunzelor de tutun şi trabucul cubanez final depind de multe aspecte.

Mai exact, este vorba de o ecuaţie ce conţine parametri de climă, intervalul de temperatură, ploile, vântul, solul, precum şi mâna umană. Toate aceste aspecte constituie împreună terroirul, astfel încât chiar şi între cele mai exclusiviste firme producătoare de tutun cubanez, cum ar fi cele din Vuelta Abajo, în regiunea Pinar del Rio, vei găsi diferenţe între calitatea unor cultivatori în comparaţie cu vecinii lor.

Dezavantajele trabucurilor cubaneze

Unul dintre marile dezavantaje este acela că, la fel precum alte produse de lux, cum ar fi Montblanc Meisterstuck sau ceasul Rolex, şi acestea sunt adesea contrafăcute, ba chiar sunt probabil cele mai contrafăcute produse din tutun din lume.

Atunci când decizi să investeşti mulţi bani în trabucuri cubaneze, ai grijă să le cumperi de la o locaţie de încredere.

În calitate de novice de tutun sau trabuc, acest lucru poate fi copleşitor şi plin de importanţă. Deci, ca fumător novice, are sens să începeţi cu ceva mai blând şi apoi treptat, dar sigur, la aceste trabucuri mai puternice.

Merită să investeşti într-un trabuc cubanez?

Răspunsul este un clar: da! Dacă te asiguri că îţi achiziţionezi un trabuc cubanez autentic, dintr-o sursă fiabilă, te vei bucura de o experienţă aromată şi complexă decât ai putea spera vreodată.
Cu un personal specializat în vânzarea de trabucuri, ce te poate ghida în alegerea trabucului potrivit, magazinele El Unico îţi oferă posibilitatea de a achiziţiona trabucurile preferate.

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Ce premii sunt puse la bătaie la Cupa Mondială din Qatar și cum a crescut fondul de premiere
(P) Ce premii sunt puse la bătaie la Cupa Mondială din Qatar și cum a crescut fondul de premiere

De la o ediție la alta, FIFA a mărit considerabil premiile oferite echipelor participante la Cupa Mondială.

(P) Ce a găsit o firmă de construcții/desfundări canalizare când a verificat instalația unui proprietar din București
(P) Ce a găsit o firmă de construcții/desfundări canalizare când a verificat instalația unui proprietar din București

Imaginează-ți că te trezești într-o zi ca ai canalizarea înfundată. Un adevărat coșmar pentru oricine iar din punct de vedere statistic... o certitudine, o adevarata bomba cu ceas.

(P) Răsplătește-ți angajații, mulțumește partenerilor de afaceri, promovează-ți brandul. Cel mai frumos mod de a mulțumi
(P) Răsplătește-ți angajații, mulțumește partenerilor de afaceri, promovează-ți brandul. Cel mai frumos mod de a mulțumi

Cadourile corporate au un rol major în fidelizarea angajaților, dar și în consolidarea relațiilor cu partenerii de afaceri.

Recomandări
USR şi Forţa Dreptei depun moţiune simplă împotriva ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, în urma acuzaţiilor de plagiat
USR şi Forţa Dreptei depun moţiune simplă împotriva ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, în urma acuzaţiilor de plagiat

Purtătorul de cuvânt al USR, deputatul Ionuţ Moşteanu a anunţat, marţi, în plen, că USR şi Forţa Dreptei depun o moţiune simplă împotriva ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu.

 

Scenariu: incendiile și exploziile misterioase din Rusia, indicii ale unor misiuni de operațiuni speciale
Scenariu: incendiile și exploziile misterioase din Rusia, indicii ale unor misiuni de operațiuni speciale

Incendiile și exploziile misterioase de la locuri sensibile din Rusia sunt indicii ale unor misiuni specifice unităților de operațiuni speciale, la care americanii excelează. Responsabili par a fi atât dizidenții ruși, cât și comandourile ucrainene.  

DNA aniversează 20 de ani de anticorupție. Iohannis: Avem nevoie de o legislație care să garanteze independența justiției
DNA aniversează 20 de ani de anticorupție. Iohannis: Avem nevoie de o legislație care să garanteze independența justiției

Direcția Națională Anticorupție aniversează astăzi împlinirea a 20 de ani de activitate la Cercul Militar Național din București.