(P) Te-ai întrebat vreodată dacă o marcă de trabucuri cubaneze chiar îşi merită banii?

trabuc
Pro TV

O parte din mistica trabucurilor cubaneze se datorează faptului că acestea deveniseră foarte greu accesibile în SUA din cauza embargoului semnat în 1962 de JFK.

Odată cu reducerea recentă a restricţiilor, americanii pot cumpăra trabucuri cubaneze în străinătate şi le pot aduce şi în State.

Trabucurile cubaneze sunt extrem de prestigioase iar acest lucru se resimte şi în preţ. Aşadar merită să investeşti în trabucuri cubaneze precum Montecristo sau Cohiba? Să vedem împreună dacă da sau nu.

Restricţiile trabucurilor cubaneze în SUA

În primul rând, vânzarea de trabucuri cubaneze în SUA rămâne ilegală. Din acelaşi motiv, nu le puteţi cumpăra de la magazinele online din America, însă puteţi introduce în ţară trabucuri cubaneze provenind din Cuba sau din alte ţări terţe.

Citește și
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

Trabucurile pe care le aduci înapoi sunt destinate consumului personal sau pentru a fi dăruite drept cadouri, nu le poţi revinde în SUA. Interesant este că nu există limite legate de sumă în dolari pentru câte trabucuri poţi aduce înapoi.

Trabucurile cubaneze versus trabucuri de altă origine

Un Cohiba Robusto are o tărie de aproximativ patru din cinci. Dacă vei cumpăra o cutie de 25 de stick-uri, fiecare dintre trabucuri va valora circa 15 dolari. Trabucurile din Republica Dominicană, de exemplu, te duc cam la 5 dolari per trabuc într-o cutie de 20 de stick-uri.

Ambele trabucuri au aproximativ aceeaşi tărie însă cele cubaneze sunt considerabil mai costisitoare. În ceea ce priveşte aroma, un Arturo Fuente Robusto îţi va oferi note de condimente şi ciocolată, pe când un Cohiba Robusto va avea note de lemn, piper, miere şi cacao.

Unii experţi susţin că trabucurile cubaneze au şi o complexitate suplimentară în comparaţie cu alte tipuri de trabucuri.

Ce face ca trabucurile din Cuba să fie atât de speciale?

Tăria şi aroma sunt cu siguranţă ceea ce le diferenţiază. Un stick cubanez reprezintă, pentru cei mai mulţi amatori de trabucuri, experienţa supremă.

Cunoscute pentru tăria şi aroma lor specifice, acestea oferă fumătorului tonuri picante, lemnoase şi pământeşti, care sunt pur şi simplu excelente.

Uneori, poţi avea şi note pe bază de plante, dar întotdeauna te vei putea bucura de o intensitate bună a trabucului. În degustările pe nevăzute, trabucurile cele mai bine cotate sunt cele cubaneze.

Chiar şi în condiţiile în care aroma şi tăria fac distincţia, există şi mărci cubaneze mai blânde, precum H. Upmann sau Sancho Panza.

Secretul trabucurilor cubaneze

Frunza Ligero

Practic, toate calităţile acestor trabucuri stau în Ligero, frunzele superioare ale plantei de tutun. Mai exact, frunzele medio tempo sunt frunze mai mici care încep să crească mai târziu pe plantă şi mulţi cultivatori nu aşteaptă să recolteze tutunul până când apucă şi acele frunze să se dezvolte şi, din această cauză, sunt mai căutate. Din acest motiv şi preţul trabucurilor ce conţin frunze medio tempo este mai ridicat.

Terroir

Este un cuvânt francez care cuprinde o mulţime de lucruri diferite. La fel că în cazul oricărui alt produs agricol, cum ar fi strugurii, calitatea frunzelor de tutun şi trabucul cubanez final depind de multe aspecte.

Mai exact, este vorba de o ecuaţie ce conţine parametri de climă, intervalul de temperatură, ploile, vântul, solul, precum şi mâna umană. Toate aceste aspecte constituie împreună terroirul, astfel încât chiar şi între cele mai exclusiviste firme producătoare de tutun cubanez, cum ar fi cele din Vuelta Abajo, în regiunea Pinar del Rio, vei găsi diferenţe între calitatea unor cultivatori în comparaţie cu vecinii lor.

Dezavantajele trabucurilor cubaneze

Unul dintre marile dezavantaje este acela că, la fel precum alte produse de lux, cum ar fi Montblanc Meisterstuck sau ceasul Rolex, şi acestea sunt adesea contrafăcute, ba chiar sunt probabil cele mai contrafăcute produse din tutun din lume.

Atunci când decizi să investeşti mulţi bani în trabucuri cubaneze, ai grijă să le cumperi de la o locaţie de încredere.

În calitate de novice de tutun sau trabuc, acest lucru poate fi copleşitor şi plin de importanţă. Deci, ca fumător novice, are sens să începeţi cu ceva mai blând şi apoi treptat, dar sigur, la aceste trabucuri mai puternice.

Merită să investeşti într-un trabuc cubanez?

Răspunsul este un clar: da! Dacă te asiguri că îţi achiziţionezi un trabuc cubanez autentic, dintr-o sursă fiabilă, te vei bucura de o experienţă aromată şi complexă decât ai putea spera vreodată.
Cu un personal specializat în vânzarea de trabucuri, ce te poate ghida în alegerea trabucului potrivit, magazinele El Unico îţi oferă posibilitatea de a achiziţiona trabucurile preferate.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Cum putem integra practicile ecologice în viața de zi cu zi a copiilor
(P) Cum putem integra practicile ecologice în viața de zi cu zi a copiilor

Planeta noastră se confruntă cu o serie de provocări majore: schimbări climatice, poluare, resurse epuizate.

(P) Suplimentele cu probiotice: o metodă modernă antistres
(P) Suplimentele cu probiotice: o metodă modernă antistres

Viața modernă, activă și agitată pe care o trăim astăzi cu toții a venit la pachet nu numai cu multiple beneficii, ci și cu anumite situații ce contribuie la resimțirea unui stres permanent la nivelul întregului organism, atât somatic cât și psihic.

 

(P) Ghid spre independența financiară prin investiții inteligente: ce poți face cu banii după ce i-ai economisit
(P) Ghid spre independența financiară prin investiții inteligente: ce poți face cu banii după ce i-ai economisit

Obținerea independenței financiare este un obiectiv pe care mulți îl urmăresc, iar investițiile inteligente joacă un rol important în atingerea acestui scop.

Recomandări
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul
Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul

Un oficial de rang înalt din Hamas a declarat pentru AP că grupul islamist militant este dispus să accepte un armistițiu de cinci ani sau mai mult cu Israelul.

 

Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale
Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale

Alte trei bănci au câștigat procesele cu Autoritatea Națională a Consumatorilor, care le obligase să emită scandețare cu rate egale la credite pentru toși clienții. La acest moment sunt cinci instituții bancare care au avut căștig de cauză.