Cei cinci jurnalişti fac săptămânal radiografia României cu bune şi rele, pun miniştri, autorităţi sau şefi de guverne faţă în faţă cu problemele pentru care cer soluţii. Merg pe urma banilor când vorbesc despre fraude, prezintă realităţi acoperite de autorităţi şi politicieni vremelnici, pătrund în locuri inaccesibile şi vorbesc despre oameni, eroi de poveste de la care avem cu toţii de învăţat.

Impactul acestor reportaje şi anchete a fost atât de mare încât s-au schimbat legi şi s-au infiitat instituţii salvatoare de vieţi.

“România, marea defrişare” semnată de Alex Dima a schimbat legea siguranţei naţionale. Campania Paulei Herlo “Tu ştiu ce mai face copilul tău?”, laureată cu Emmy la New York, în 2008 a generat o lege privind protecţia copiilor, iar campania “Vreau şi eu părinţii mei” a determinat schimbarea legii adopţiilor. Seria de reportaje despre devalizarea industriei româneşti realizată de Cosmin Savu a zguduit sistemul şi a dus la demiterea unor înalţi funcţionari, iar campania “Standard pentru Est” a lui Rareş Năstase a inspirat autorităţile române să facă pentru prima dată analize pe produse similare de la noi şi din occident.

Fiecare anchetă, reportaj, campanie semnată de cei cinci jurnalişti ne aduce mai aprope de realitatea în care trăim. Ne scoate din bulă, ne aşează adevărul în faţă şi ne provoacă să căutăm soluţii acolo unde alţii au semănat doar dezastru.

“România, te iubesc!” e o emisiune manifest în care fiecare român poate scrie o pagină. Ne enervează, ne amuză, ne face să plângem, ne provoacă să trăim bucuriile şi dramele unei ţări în care ne luptăm şi căutăm motive pentru a spune "România, te iubesc!" Iar atunci când nu le aflăm ajutăm la construirea lor.