Adio, greve! Sindicalistii isi vor relua activitatea

Ultima actualizare: 16-10-2012 22:24

Dupa saptamani intregi de amenintari, care paralizeaza Romania, sindicalistii anunta in cor ca amana greva generala. Vineri au renuntat la proteste si profesorii, cei de la care a si pornit intregul scandal.

Nu vrem sa blocam alegerile si nu vream ca actiunea noastra sa fie una politica si credem ca dupa alegeri legea se va pune in practica
Aurel Cornea, presedinte FSLI
Decizia a fost luata de toate cele patru federatii sindicale din invatamant, care includ cadre didactice, de la educatori pana la profesori universitari.

In timp ce liderii din educatie luau aceasta decizie, la Ministerul Sanatatii se semna un acord intre Presedintele Sanitas si Eugen Nicolaescu, care prevede cresteri salariale in medie cu 10% pentru angajatii din sanatate, plus o serie de sporuri si prime.

Desi toate aceste beneficii nu ating procentul de 50% pe care l-au cerut initial sindicalistii, au fost suficiente cat sa ii faca sa renunte la proteste.

Si Federatia Sedlex a anuntat zilele acestea ca renunta la greva generala pe data de 13 noiembrie. Daca toti sindicalistii isi duceau pana la capat amenintarile, saptamana viitoare, angajatii din invatamant, sanatate si functionarii publici ar fi intrat in greva generala pe perioada nedeterminata.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO