Șoferiţa ce a produs un accident în care a murit un poliţist aflat în misiune a scăpat de închisoare


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 19 Februarie 2018 14:33
Categorie: Stiri Justitie
Poliție

La capătul unui proces care a durat câțiva ani, o femeie din Suceava a scâpat de închisoare, după ce a provocat un accident de circulație în care a murit un polițist aflat în misiune.

Loredana Leonte a fost condamnată definitiv de Curtea de Apel Suceava la un an şi zece luni de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă, relatează suceavanews.ro.

Femeia este acuzată că în toamna anului 2011 a tăiat calea unei autospeciale de poliţie care avea semnalele acustice şi luminoase în funcţiune, şoferul maşinii de poliţie pierzând controlul asupra volanului şi izbindu-se de un alt vehicul, după care s-a răsturnat pe cupolă. Din nefericire, un poliţist a decedat.

Curtea de Apel Suceava a admis apelul declarat de inculpata Loredana Leonte Elena (44 de ani) împotriva sentinţei penale din 26 septembrie 2014 pronunţată de Judecătoria Suceava, condamnând-o pe aceasta la un an şi zece luni de închisoare în loc de doi ani şi şase luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

Judecătorii suceveni au dispus suspendarea pedepsei pe un termen de încercare de trei ani şi zece luni.

Loredana Leonte trebuie să plătească şi daune morale în valoare de 150.000 de lei. Decizia magistraţilor suceveni este definitivă.

Femeia a fost condamnată după ce la data de 3 septembrie 2011, în jurul orei 12.00, a produs un accident rutier pe DN2, pe raza localităţii Cumpărătura, în urma căruia un poliţist a decedat. Loredana Leonte conducea maşina pe DN2, iar la un moment dat a schimbat direcţia de mers, fără să se asigure, băgându-se în faţa unei autospeciale de poliţie care avea semnalele acustice şi luminoase în funcţiune deoarece se afla în urmărirea unui alt autovehicul.

În încercarea de a evita impactul, poliţistul a tras dreapta de volan, însă a pierdut controlul asupra maşinii, a acroşat un autoturism parcat pe marginea drumului, după care s-a răsturnat pe cupolă. În autospeciala de poliţie se aflau agentul – şef adjunct Marius Scutariu, de la Poliţia Rutieră Suceava şi poliţistul local Niculai Costeniuc.

Din nefericire, acest din urmă a decedat. Poliţistul Scutariu a suferit şi el leziuni grave, însă după o perioadă lungă de recuperare a putut să revină la muncă.

„Echipajul de poliţie format dintr-un poliţist al Poliţiei Rutiere şi unul al Poliţiei Municipiului Suceava urmăreau un autoturism înmatriculat în judeţul Iaşi despre care aveau informaţii că ar transporta ţigări de contrabandă.

Echipajul avea semnalele vizuale şi acustice în funcţiune, însă un alt autoturism nu i-a acordat prioritate. Colegul nostru a încercat să evite autovehiculul, însă nu a mai putut evita o altă maşină care era parcată pe partea dreaptă. Impactul a fost foarte puternic”, au arătat la vremea respectivă reprezentanţii IPJ Suceava.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO