Pedeapsa primită de tinerii care au bătut cu bestialitate un bătrân, într-un pasaj din Brașov


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 21 Noiembrie 2018 16:47
Categorie: Stiri Justitie

Cei doi tineri care la începutul anului au bătut cu bestialitate un bătrân de 66 ani, într-un pasaj din Braşov, au fost condamnaţi la închisoare: unul a primit cinci ani de detenţie, celălalt şase.

În plus, agresorii trebuie să plătească daune morale victimei şi să suporte cheltuielile de spitalizare şi tratament. Decizia Tribunalului Braşov nu este definitivă. 

În martie, cei doi tineri au fost filmaţi în timp ce îl loveau fără milă pe bătrân, iar înregistrările au indignat o ţară întreagă. Agresorii, unul de 18 ani, celălalt de 23 de ani, au fost prinşi repede şi arestaţi preventiv.

Magistraţii au decis că, pe lângă anii de detenţie, trebuie să plătească daune morale bătrânului: 5.000 €. În plus, trebuie să suporte şi cheltuielile pentru spitalizarea şi tratamentul oferit victimei lor în Spitalul Judeţean din Braşov: peste 10.000 de lei.

După ce bătrânul bătut a ajuns în grija medicilor, zeci de oameni impresionaţi de cazul său s-au dus să îl viziteze și i-au dus mâncare, haine şi bani.

După ce s-a vindecat, bărbatul a ajuns într-un centru din Bihor. Pentru el s-au adunat donaţii din toată ţara şi din străinătate şi din aceşti bani a fost cumpărată, lângă acest centru, o casă destinată nevoiaşilor.

Bărbatul se simte bine acum, la centru are grijă de un măgăruş şi joacă aproape zilnic şah cu colegii săi.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

VIDEO PROTVPLUS.RO