Decizia cu privire la prelungirea delegării Ancăi Jurma la șefia DNA, amânată


Ultimul update: Joi 20 Decembrie 2018 14:29
Data publicarii: Joi 20 Decembrie 2018 14:26
Categorie: Stiri Justitie
Anca Jurma, interimar DNA

Secţia pentru procurori a CSM a amânat joi decizia cu privire la prelungirea delegării Ancăi Jurma la conducerea DNA. Totodată, delegarea fostei şefe DNA Laura Codruţa Kovesi la Parchetul General a fost prelungită cu încă şase luni.

CSM a amânat decizia cu privire la prelungirea delegării Ancăi Jurma la conducerea DNA. Jurma a preluat în 12 iulie mandatul de procuror-şef interimar al DNA, scrie news.ro.

Decizi de amânare vine după ce G4Media.ro a publicat marţi o înregistrare în care şefa interimară a DNA Anca Jurma discută cu procuroarea Florentina Mirică despre atmosfera generală din DNA, iar din dialoguri rezultă că există o stare generală de demobilizare.

Procurorul Mirică susţine la un moment dat că ”nu s-a mai pus problema să scoatem dosare. S-a pus problema să scădem stocul, nu să facem anchetă”, iar şefa interimară a DNA răspunde exasperată că le-a cerut procurorilor ”să facă dosare, ce Dumnezeu!”. Anca Jurma deplânge apoi lipsa de curaj a procurorilor ”Ei! Băi, deci e o armată de bărbaţi în această instituţie!

Ca şoarecii! Ca şoarecii! Cum îi vezi: oileu!”. Ulterior, Jurma a explicat că încerc să găsească împreună cu subalterna sa ”căi de revitalizare a activităţii DNA".

Secţia pentru procurori a CSM a aprobat joi prelungirea cu 6 luni a delegării Laurei Codruţa Kovesi pe funcţia de procuror în cadrul Serviciului de îndrumare şi control – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Perioada de delegare începe în 11 ianuarie 2019.

 

Sursa: News.ro

Tags: dna, anca jurma, csm,

VIDEO PROTVPLUS.RO