Turnul inclinat de la Rusi

Ultima actualizare: 19-09-2012 19:45

Daca ai vreodata drum intre Sibiu si Medias, pe Valea Tarnavelor, nu uita sa incetinesti in localitatea Rusi. Nu trebuie sa te uiti dupa vechii lotri, care pandeau carele cu aur de la carierele de mai sus, din Ardeal.

 

Incetineste masina si coboara sa vezi ce n-a vazut Italia: un turn mai inclinat decat cel din Pisa. In Romania, turnul vechii biserici sasesti din Rusi sta inca in picioare, dar e inclinat bine de tot spre Nord-Est, de parca se asaza singur la somn.

Din pacate, turnul nu este îngrijit cu milioanele de euro venite de la turisti, ca în Italia.. Daca nu te saturi cu pozele facute pe afara, atunci strange tot curajul pe care il ai si da o fuga pina sus, in turn. Pentru ca, dupa ce vezi clopotarul, batran si garbovit de cei aproape 70 de ani, parca iti mai vine inima la loc.

Omul urca si coboara treptele turnului in fiecare zi, sa traga clopotul pentru liturghie. Orice satean te va invita sa revii la Rusi de Paste. Batrani si tineri, sasi si romani, in haine moderne sau in straie populare, inconjoara biserica, tinand facliutele de ceara intre degete. Si in centrul atentiei ramane turnul inclinat de la Rusi, constructie in fata careia ar trebui sa se incline si mai mult...... Turnul din Pisa.

Afla mai multe din clipul alaturat!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO