Moartea unui turist duce la interzicerea shoppingului in grup in China

Ultima actualizare: 08-05-2012 12:06
hong kong

Autoritatile din Hong Kong au interzis turismul de shopping in grup, dupa ce un turist a murit. Batranul de 65 de ani se certa cu ghidul la un magazin, cand a facut atac de cord.

Moartea batranului a dus la interzicerea turismului de cumparaturi in toata China. Spre deosebire de restul lumii, astfel de calatorii in China sunt extrem de stresante.

Agentiile si ghizii turistici au intelegeri cu anumite magazine in care isi duc clientii. Acestia beneficiaza de reduceri, in timp ce agentiile primesc un anumit comision la fiecare produs vandut.

Moartea lui Chen Youming din provincia chineza Hunan a dus imediat la un scandal monstru. Se pare ca batranul a murit in timp ce se certa cu un ghid care voia sa il oblige sa cumpere dintr-un anumit magazin, nu de la concurenta acestuia. Batranul era un fost campion national de tenis de masa, sport extrem de iubit in China, ceea ce a facut ca intregul scandal sa ia o amploare nebanuita.

Consiliul de Turism al Hong Kong-ului a reactionat imediat si a dispus eliminarea agentiilor de turism care au incheiat astfel acorduri cu magazinele.

Conform noilor masuri, ghizii nu au voie sa forteze turistii sa intre in anumite magazine si trebuie sa isi expuna planul de calatorie inainte de inceperea turului.

Aceleasi reguli au fost preluate imediat si de cealalta Capitala chineza a cumparaturilor, orasul Shanghai. Un astfel de tur de shopping costa 1.100 de yeni, aproape 43 de lei.

Turistii preferau astfel de tururi, deoarece obtineau reduceri mult mai numeroase si mai mari daca negociau in grup. Deseori se certau cu ghizii care ii obligau sa cumpere numai din anumite magazine.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO