Mii de turisti sarbatoresc Craciunul de rit vechi pe Valea Prahovei

×
Codul embed a fost copiat

Mos Craciun mai vine odata pe la noi, insa de data aceasta pentru crestinii de rit vechi. Este asteptat miercuri seara de turistii rusi, moldoveni si ucrainieni aflati la noi.

E mare agitatie acum pe Valea Prahovei, dar si in alte statiuni din tara si mai ales in randul bucatarilor, care nu mai prididesc cu gatitul mesei festive.

Bucatarii au luat-o de la capat cu carnatii, caltabosii si piftia. Norocul lor e ca turistii din Moldova, Rusia si Ucraina au aceleasi gusturi culinare ca si noi - prefera de Craciun preparatele din porc.

Distractia incepe diseara, odata cu cina, si va tine pana maine dimineata. Se stie ca turistii din est sunt mari petrecareti si nu se dau dusi la culcare pana nu se face ziua.

Pe de alta parte, multi dintre vecinii de peste Prut isi dedica ziua pregatirilor pentru petrecerea din aceasta seara: doamnele si-au facut rezervari la coafor, iar barbatii colinda magazinele sa cumpere cadourile de care au uitat.

Citește și
Boboteaza
Zeci de traditii de Boboteaza. In Dambovita e obiceiul Geavrelelor
VIDEO. Scene șocante: un deținut se furișează în spatele unei tinere și își dă pantalonii jos. Ce a urmat

Din pacate, vremea nu e de partea celor care sarbatoresc acum Craciunul. Ploua abundent in statiuni, iar zapada se topeste vazand cu ochii. Asadar, nadejdea distractiei nu sta in sporturile de iarna, ci in petrecerile din restaurante.

Odata trecut Craciunul, urmeaza Revelionul pe stil vechi, asa ca inca mai e de lucru in statiunile montane.

Articol recomandat de sport.ro
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Citește și...
Cei trei Crai de la Rasarit au poposit in centrul Madridului
Cei trei Crai de la Rasarit au poposit in centrul Madridului

O multime de copii s-au adunat pe strazile Madridului pentru a-i intampina pe cei trei Crai de la Rasarit. Care au venit, intr-un alai multicolor, sa le aduca daruri. Este un obicei tinut in Spania si in alte tari catolice in ajun de Boboteaza.

Zeci de traditii de Boboteaza. In Dambovita e obiceiul Geavrelelor
Zeci de traditii de Boboteaza. In Dambovita e obiceiul Geavrelelor

Mii de oameni au participat la slujba de Boboteaza in toata tara. Pe malul apelor sau in fata marilor catedrale, credinciosii s-au adunat cu mic cu mare sa asculte slujba de sfintire a apei.

Rusii petrec Craciunul pe stil vechi in Romania. Mai ieftin
Rusii petrec Craciunul pe stil vechi in Romania. Mai ieftin

Mii de moldoveni, rusi si ucrainieni sunt gata sa ia locul turistilor care au plecat de pe Valea Prahovei.

Recomandări
Ciolacu anunță că
Ciolacu anunță că "nu este nevoie de legislaţie suplimentară" pentru ca Iohannis să candideze la Senat. Mesaj pentru PNL

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, sâmbătă, la Cluj, că nu crede că este nevoie de legislaţie suplimentară pentru ca preşedintele Klaus Iohannis să poată candida pentru un post de parlamentar.

Roxana Mînzatu dezvăluie că vine
Roxana Mînzatu dezvăluie că vine "dintr-o familie foarte amărâtă". De ce s-a înscris în PSD pe vremea lui Iliescu

Propusă pentru funcţia de vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene, Roxana Mînzatu, a dezvăluit, că provine dintr-o familie săracă și social-democrată ”până la sânge”.

 

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli
România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli "mult mai stricte" pentru gestionarea finanţelor

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară, începând din 2025, iar regulile pentru gestionarea finanţelor ţării vor fi mult mai stricte, a anunţat, vineri seara, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.