Fenomen straniu in Anglia. Sa nu mai spui niciodata ca banii nu "cresc" in copaci

Ultima actualizare: 27-04-2012 09:49
Copaci cu monede

FOTO. Straniul fenomen al copacilor incrustati cu monede a fost observat atat in padurile din Anglia, cat si in cele din Scotia. Nimeni nu stie exact cine este responsabil pentru aceste "opere de arta", insa exista o banuiala.

Jurnalistii de la Daily Mail scriu ca aceste monede sunt, de obicei, batute in scoarta copacului de calatorii care cred ca vor avea noroc in viata, daca vor face acest lucru..

Cert este ca aceste spectacole fascinante ofera publicului monede care sunt vechi si de cateva secole, crescute adanc in trunchiurile pomilor foarte batrani.

Traditia ofrandelor aduse divinitatilor dateaza de sute de ani, insa aceasta combinatie, intre om si natura, este destul de rara. In credinta anglo-saxona se spunea ca spiritele divine traiesc in copaci, astfel incat se obisnuia impodobirea loc cu tot felul de daruri - asa cum se obisnuieste acum, de Craciun.

"Cand am descoperit prima data copacii cu monede, habar nu aveam care este scopul acestora. Apoi insa, am descoperit ca acest copaci erau considerati niste "copaci ai dorintelor"." a declarat managerul unei firme de turism din zona, pentru BBC.

Tot el a mai spus ca, in Marea Britanie, acest obicei dateaza din anii 1700, iar in Scotia exista un copac in care este incrustat un florin (moneda veche, n.r.).

Sursa foto: Tree Blog

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO