REZULTATE TITULARIZARE 2018. 47% din candidați au notă de trecere. Reacții după examen

17-07-2018 20:26


REZULTATE TITULARIZARE 2018. Doar 47,40% dintre candidaţii examenului de Titularizare 2018 au obţinut nota necesară, adică peste 7, pentru a avea şansa la un post.

REZULTATE TITULARIZARE 2018. Notele la TITULARIZARE 2018 pot fi consultate AICI.

REZULTATE TITULARIZARE 2018. Îngrijorător este şi că peste 4.000 au luat note între 1 şi 5, iar unii predau deja ca suplinitori. În plus, cei care au obţinut note de trecere nu vor avea un post asigurat pentru că sunt puţine disponibile. În Bucureşti, de exemplu, câteva sute de candidaţi se bat pentru 9 locuri de profesori de limba romană.

REZULTATE TITULARIZARE 2018. Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul titularizare.edu.ro pe 24 iulie. Notele vor fi disponibile și pe www.stirileprotv.ro.

REZULTATE TITULARIZARE 2018. Examenul de Titularizare 2018, care oferă şansa la un post de profesor pe perioadă nedeterminată, este criticat de cei care se străduiesc de ani de zile să îl treacă. Mai mulţi candidaţi spun că acest concurs nu reflectă pregătirea lor şi că sunt obligaţi să înveţe noţiuni pe care nu le vor folosi când vor preda la clasă.

Vezi AICI SUBIECTELE ȘI BAREMUL DE CORECTARE DE LA EXAMENUL DE TITULARIZARE 2018

De exemplu, educatorilor care îşi doresc un post li s-a cerut să scrie un eseu despre specificul construcţiei discursului narativ al unui basm cult. Dacă nota la examen este sub 7, nu li se mai ia în considerare nici rezultatul de la inspecţia de la clasă.

"Inspecţiile la clasa ar trebui să aibă şi ele rolul lor, adică dacă tot susţinem inspecţia, să ni se ia şi în considerare, nu după ce am luat nota 7. Poate ne aude cineva, totuşi. La inspecţie am luat 10, dar degeaba. La examen am luat 6."

”Ar trebui să se bazeze efectiv pe ceea ce facem noi la clasă, nu pe reproducerea prin memorare."

Şi nu doar profesorilor li se cere să înveţe teorie pe de rost, ci şi elevilor la clasă.

Din 21.000 de candidaţi, doar 121 au obţinut nota 10. 46,84% au fost note între 7 şi 9,99, 33,73% - note între 5 şi 6,99 si18,78% note între 1 şi 4,99.

Cei mai mulţi nu sunt la prima încercare.

O anomalie a sistemului de învăţământ românesc arată că persoane care au obţinut nota 2 sau 3 la examenul de titulariare predau deja în faţa copiilor şi o vor face în continuare, ca suplinitori.

În plus, chiar şi notele de 10 pot fi inutile dacă nu există posturi titularizabile disponibile. Iar cei de 10 vor ajunge suplinitori, la fel ca cei cu nota 3.

Marian Banu, purtător de cuvânt al ISMB: "Au şanse, dar trebuie puţin să aştepte pentru că este şi mişcarea naturală, sunt şi cauze naturale, dar nu înseamnă că trebuie să se dezarmeze, înseamnă că sunt profesori foarte bine pregătiţi."

Aşadar, profesori foarte bine pregătiţi care rămân pe dinafară. Asta în timp ce profesorii care se află şi de 30 de ani la catedră nu pot fi scoşi din sistem decât la pensie.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO