Liderii sindicali din învățământ critică dur controalele recente din școli

Ultima actualizare: 18-01-2020 20:54

Controalele recente, în școli, ale ministrului Educației sunt criticate de liderii sindicali din învățământ.

Aceștia spun că vizitele neanunțate în mai multe unități școlare din Ialomița și Călărași au „căpătat formă unor descinderi, fără să fie respectate condițiile legii”.

Monica Anisie a răspuns și a recunoscut că ar fi trebuit să fie mai calmă și să nu îi facă observație unei învățătoare în fața clasei pentru că țipa la elevi.

Dincolo de controverse, vizită fulger a ministrului a adus din nou în atenție faptul că sute de școli nu sunt renovate și au toaletele în curte.

Sindicaliștii din învățământ susțin că, potrivit legii, „cadrele didactice nu pot fi perturbate în timpul desfășurării activității didactice de nici o autoritate școlară sau publică”.

Simion Hăncescu, președinte de sindicat: „Putea să îi facă aceste observații în particular sau între patru ochi, dar nu este bine în fața elevilor, pentu că ne-am documentat și doamna învățătoare este apreciată de către elevi și de părinți. Să se respecte și prevederile legii, pentru că, altfel, o bună intenție se poate solda cu un eșec și este păcat”.

Ministrul educației a reacționat pe pagină de Facebook:

„Eu sper că oricare profesor sau director responsabil din România, dacă ar trece pe culoarul unei școli și ar auzi ceea ce am auzit eu, ar încerca să intervină. (...) Aș fi vrut să fiu mai calmă în acea interacțiune și este regretabil că, pentru moment, nu am fost atentă la (..) expunerea copiilor, lucru pentru care îmi pare rău. Cred că profesorii din România, mai ales cei care au motivație să lucreze acolo unde este mai greu, merită și trebuie să fie respectați și încurajați."

În același timp, sindicaliștii spun că este de apreciat faptul că Monica Anisie a scos la iveală, încă o dată, relitatea crudă din învățământul românesc: școli fără pază cu toalete în curte și clase improvizate.

În România, peste 700 de școli încă mai au toalete în curte, potrivit datelor Ministerului Educației.

Citeste și...
Parteneri