În general, fotografii sunt cunoscuți mai degrabă pentru pozele pe care le fac, și mai puțin pentru cum arată ei. Este şi cazul unui belgian care, de ani buni, realizează instantanee cu veverițe.

Un jurnalist l-a urmărit în acțiune, dar, pentru a nu le speria pe micuțele "actrițe", prezența lui a trebuit să fie cât se poate de discretă.

Camuflat şi instalat cu întreaga aparatură într-un cort, fotograful aşteaptă mişcarea perfectă a veveriţelor.

Niki Colemont, fotograf: "Stau aici așteptând ore întregi. Când în sfârșit apare veverița, începe să latre câinele, așa că fuge. Și ai parte de tot felul de momente de acest gen."

Să fotografiezi asemenea animale nu este o treabă tocmai uşoară. Bărbatul face acest lucru de patru ani, iar rezultatele sunt uimitoare. Dar pasiunea lui presupune multă răbdare. Uneori aşteaptă cinci ore până când o veveritză îi trece prin fața obiectivului.

Niki Colemont: "Am avut adesea zile când m-am întrebat "ce fac de fapt aici?". Dar provocarea este să putem face această fotografie și uneori e bine că nu funcționează de prima dată, pentru că altfel ar fi fost mult prea ușor."

Şi de această dată "răbdarea" a fost cuvântul de ordine. Veverița şi-a făcut apariţia, dar a fost atrasă mai mult de bunătăţile vecinului decât să facă pe modelul.

Deşi a încercat să o ademenească cu buretele microfonului, rozătoarea şi-a văzut de drum. Chiar dacă ziua nu a fost una prea norocoasă, pozele belgianului făcute de-a lungul timpului pot fi admirate pe paginile sale din mediul virtual.