Au fost evacuate persoanele aflate pe vasul de croazieră din Norvegia. Sunt 16 răniți

24-03-2019 08:49


La bordul navei de croazieră Viking Sky care a suferit sâmbătă o defecţiune a motorului în largul coastei de vest a Norvegiei determinând o operaţiune de evacuare de urgenţă, se aflau 1.373 persone.

Update 11.25: Mai multe elicoptere şi nave au ajutat la evacuarea persoanelor aflate la bord, conform declaraţiilor serviciului maritim de salvare norvegian. În operaţiuni au fost implicate mai multe autorităţi şi organizaţii, inclusiv Crucea Roşie.

Poliţia a informat că până la 01:45 (00:45 GMT) au fost aduşi pe uscat 230 de pasageri, care au fost adăpostiţi într-un centru de urgenţă al oraşului Brynhallen, la aproximativ 500 de km nord de Oslo.

Conform aceleiaşi surse, 16 persoane care aveau leziuni au fost internate în trei spitale.

Trei dintre cei spitalizaţi au fost grav răniţi, potrivit informaţiilor transmise de agenţia de ştiri NTB.

Știrea inițială

E o vreme năprasnică, iar vasul se balansează îngrozitor, aşa cum arată imaginile filmate la bord.

Vasul de croazieră cu 1.300 de oameni de la bord a rămas în pană sâmbătă după-amiază, iar autorităţile au trimis cinci elicoptere şi mai multe vase de salvare pentru a evacua pasagerii.

Potrivit meteorologilor sunt valuri de peste zece metri şi vântul bate cu putere, aşa că operaţiunile decurg cu mare greutate, aşa că până aseară fuseseră aduse la ţărm mai puţin de 140 de persoane.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!a 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO