S-au trezit cu un cățel în curte răpit de o pasăre de pradă. Ce era de fapt creatura


Ultimul update: Luni 04 Noiembrie 2019 21:12
Data publicarii: Luni 04 Noiembrie 2019 20:40
Categorie: Stiri Diverse
wandi

Un cățel care a aterizat într-o curte, după ce a fost atacat și ridicat în aer de o pasăre de pradă s-a dovedit a fi de fapt un pui de dingo.

Lyn Watson, directorul fundației australiene pentru protejarea câinilor Dingo, a declarat că este foarte rar ca un astfel de specimen de rasa pură să fie descoperit, iar Wandi va fi acum o parte importantă a programului de reproducere pentru a salva speciile vulnerabile, scrie CNN.

„Sunt prădătorii noștri de vârf, este leul nostru”, a spus Watson. „Slujba lor este să mențină populația de canguri la un nivel cât mai jos, aceasta a fost treaba lor înainte de venirea europenilor, asta a fost sarcina lor de mii de ani.”

Câinii Dingo sunt originari din Australia, dar numărul lor este redus din cauza distrugerii habitatului și a vânătorilor. În prezent, specia este catalogată drept „vulnerabilă” de către Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii și Resurselor Naturale.

Wandi a fost descoperit într-o curte din micul oraș Wandiligong, în statul Victoria, în august.

Animalul a fost dus la Spitalul de animale din Bright, un oraș din apropiere. "Era foarte odihnit și fericit că a fost salvat. Era foarte drăguț, ca un ghemotoc de blană", a declarat medicul veterinar Rebekah Day.

Femeia a observat urme pe spatele lui Wandi, care semănau cu niște zgârieturi. Rebekah a explicat faptul că au fost făcute de o pasăre de pradă de mari dimensiuni care l-a smuls pe Wandi de lângă familia sa, cu intenția de a-l transforma în hrană.

În urma unor teste realizate de asociația care se ocupă cu protejarea speciei Dingo a reieșit că Wandi este un 100% un câine dingo de rasă pură.

Sursa: CNN

Animalul sălbatic adoptat de o femeie după ce l-a găsit în curte.
Copil sfâșiat de un pitbull, sub privirile mamei. Reacţia şocantă a femeii
Trump a lăudat câinele care a participat la raidul împotriva liderului ISIS
VIDEO PROTVPLUS.RO