S-a deschis târgul de Crăciun din Arad. Vedeta serii a fost Moșul, în ajunul Sfântului Nicolae

Ultima actualizare: 06-12-2021 09:39

Sute de persoane s-au adunat duminică seară în centrul oraşului Arad pentru a sărbători ajunul Sfântului Nicolae.

Aici, Moş Nicolae obşinuia să împartă daruri copiilor, însă în acest an, din cauza pandemiei, cadourile au fost trimise direct la grădiniţe sau şcoli.

Cei mici s-au mulţumit totuşi şi cu o poză cu Moşul, iar cei mari s-au bucurat de mâncarea tradiţională de la târgul de iarnă.

Vedeta serii a fost bradul de Crăciun, care a prins viaţă şi a fost admirat de toţi cei prezenți.

Beculeţele din bradul de Crăciun din centrul oraşului au fost aprinse ca în fiecare an în ajun de Sfântul Nicolae. Că sărbătoarea să fie completă, de aici nu a lipsit nici Moş Nicolae. Dacă în anii trecuţi bătrânul le oferea daruri copiilor pe platoul din fața primăriei, anul acesta din caza pandemiei, peste 5000 de cadouri au fost trimise la grădiniţe sau şcoli pentru elevii cu probleme.

Călin Bibarț - primarul municipiului Arad: „Am venit cu Moş Nicolae, chiar dacă este pandemie, am aprins luminiţele, cadourile le-am trimis la grădiniţe ca să nu avem probleme cu foarte multă lume, să ducem mai departe tradiţia ”

Sute de oameni au fost prezenţi la momentul festiv şi cei mai încântaţi au fost desigur, copiii, care au fost nerăbdători să-şi facă poze cu Moşul.

„Ne-am făcut poza cu Moş Nicolae, şi am venit să-l întâmpinăm cu drag, bradul este foarte frumos şi ne bucurăm”

„Bradul e frumos cu luminițe, e mare şi are o stea mare în vârf. Moşul să-mi aduc dulciuri, haine cam am de toate acasă” , spuneau copiii.

Bradul din fața Primăriei este unul natural și măsoară aproximativ 20 de metri.

„Am venit că am auzit că s-a făcut un brad mai frumos şi mai ales că este şi natural”.

-Eu am venit că-mi place bradul şi Moş Crăciun, bradul este foarte fain, steaua este mare
-Ce-ţi doreşti să-ţi aducă moşul ?
-Nişte creioane, un caiet de şcoală, pixuri şi un penar, spunea alt copil.

Moşul a făcut şi înconjurul oraşului, a fost conducătorul unui tramvai colorat şi plin de luminiţe care a intrat în circulaţie aseară.

Reporter: Moşule, ce faci în seara asta ?

Moș Nicolae: „Merge moşul cu tramvaiul şi pregăteşte toate cadourile pentru copilaşi, că în seara asta la fiecare, că-i mai bogat că-i mai sărac, moşul vine cu ce are mai bun, cu multă minte şi multă sănătate ”

Târgul de Crăciun va fi deschis până anul viitor, pe 10 ianuarie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO