Român sclav în Belgia. Dormea pe o saltea într-o baracă de 12 metri pătrați

Dată publicare: 24-10-2019 19:36
Dată actualizare: 24-10-2019 19:45
Sursa: lesoir.be


politie belgia

Un cetățean român care stătea ilegal în Belgia era obligat să lucreze 69 de ore pe săptămână pentru o familie belgiană și să doarmă pe o saltea într-o baracă de 12 metri pătrați, în orașul Andenne.

Familia de origine indiană care îl exploata pe român și îl punea să lucreze într-o spălătorie de mașini a fost arestată și poate fi condamnată la ani buni de închisoare pentru trafic de persoane, relatează site-ul lesoir.be.

Cei trei indieni au profitat de vulnerabilitatea lui Nicolae, în vârstă de aproximativ 40 de ani, care nu avea permis de ședere în Belgia.

Românul primea între 300 și 600 de euro pe lună și lucra până la 69 de ore pe săptămână. Acesta dormea într-o baracă de metal, fără ferestre sau aerisiri, și era monitorizat în permanență de angajatorii săi printr-o cameră de supraveghere.

„Azi, clientul meu trăiește în Liege și încearcă să uite că a trăit în Andenne”, a declarat avocatul românului, care cere pentru clientul său daune morale în valoare de 5.000 de euro și plata unor salarii restante în valoare de 49.621 de euro.

Sursa: lesoir.be

Tags: roman, sclav, belgia,


VIDEO PROTVPLUS.RO